Sahte Miras Çetesi Çökertildi! Tapuda Hileli Satışla 200 Milyon Liralık Vurgun Yapmışlar

Tapuda hileli satış yöntemi ile yapılan girişimler artarken bu seferde sahte miras çetesi yakalandı.
Sahte Miras Çetesi Çökertildi! Tapuda Hileli Satışla 200 Milyon Liralık Vurgun Yapmışlar

Tapuda hileli satış yöntemi ile yapılan girişimler artarken bu seferde sahte miras çetesi yakalandı. İstanbul'da yapılan operasyonda gerçek sahipleri yurt dışında olan ya da vefat eden kişilerin tapularını sahte evraklarla üzerine geçiren ve ardından satan bir çetenin 200 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi.

İstanbul'da düzenlenen operasyonda yurt dışında yaşayan Rum, Musevi, Ermeni, İtalyan ve Fransız asıllı olan kişilere ait Türkiye'de bulunan taşınmazları sahte evrak düzenleyerek üzerine geçiren bir çeteye polis operasyon düzenledi.



Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanan çete üyelerinin bugüne kadar 20 gayrimenkulü sahte vekaletname kullanarak "mirasçı" gibi görünerek üzerlerine geçirdikleri belirlendi. Çete üyeleleri bu yöntemle 200 milyon liralık vurgun yaptı.



ÇETENİN 6 ÜYESİ YAKALANDI, 1 FİRARİYİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI!



Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin yapmış olduğu incelemelerde çete üyelerinin yurt dışında yaşayan yabancı kökenli Türkleri araştırdıkları, yurt dışı noterliklerden mirasçısı olmadığını tespit ettikleri kişiler adına sahte miras belgesi çıkartarak bu belgelerle tapudan taşınmazları üzerlerine geçirdikleri tespit edildi.



Bu yöntem ile özellikle de İstanbul'da bulunan yüksek tutarlı taşınmazların çete üyeleri tarafından tespit edilerek satıldığı ve 200 milyon liralık vurgun yapıldığı ortaya çıkarıldı. Beyoğlu, Şişli, Beşiktaş ve Fatih'teki gayrimenkulleri hedef alan çete üyelerinden 6 tanesi polis operasyonunda yakalanarak göz altına alınırken 1 çete üyesi ise firar etti. Firar eden çete üyesinin yakalanması için çalışmalar başlarken yasal işlemlerin tespit ettiği ve vurgunun miktarının büyüyebileceği belirtiliyor.



Emlak365.com