Sakarya Erenler Belediyesi 142 Adet Dubleks Ve Tripleks Konutu 145.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardı!

Sakarya Erenler Belediyesi tarafından yayımlanan resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan 142 adet dubleks ve tripleks konut ihaleyle satışa çıkarıldı.
Sakarya Erenler Belediyesi 142 Adet Dubleks Ve Tripleks Konutu 145.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla Satışa Çıkardı!

Sakarya Erenler Belediyesi tarafından yayımlanan resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan 142 adet dubleks ve tripleks konut ihaleyle satışa çıkarıldı. Konutların yeni sahiplerinin belirleneceği ihale 25 Ağustos tarihinde açık teklif usulü ile yapılacak.

Türkiye'de konut satışlarının hız kazandığı bir dönemde Sakarya'nın merkez ilçesi olan Erenler Belediyesi tarafından resmi bir ilan yayımlanarak 142 adet dairenin ihaleyle satışa çıkarıldığı duyuruldu. İhaleyle satılacak olan konutların dubleks ve tripleks olduğu bilgisi verildi.



İHALE TARİHİ VE SAATİ AÇIKLANDI!



Erenler Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirmeye göre 142 adet dubleks ve tripleks konut için 25 Ağustos 2020 tarihinde ihale yapılacak. Açık teklif usulünün uygulanacağı ihale Erenler Belediyesi hizmet binasında saat 10:00'da gerçekleştirilecek.



KONUTLARIN MUHAMMEN BEDELLERİ BELLİ OLDU!



Satışa çıkarılan konutlar ile alakalı olara detaylı bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı. Buna göre dubleks ve tripleks niteliği olan bu konutların büyüklükleri 80 metrekare ile 192 metrekare arasında değişiyor. Satılacak olan konutların muhammen bedelleri ise 130.000 TL ile 350.000 TL arasında farklılık gösteriyor.



GEÇİCİ TEMİNAT BEDELİ KAÇ TL?



İhaleye katılarak konutlardan satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişiler ihale tarihinden önce belirlenen muhammen bedellerin yüzde 3'ü kadar bir değere denk gelen geçici teminat bedellerini Erenler Belediyesi'nin ilgili birimine ödemelerigerekiyor.



KONUTLARDAN YÜZDE KAÇ KDV ALINACAK?



Ayrıca ihaleyle satılacak olan konutlarda net alanı 150 metrekarenin altında bulunanlardan yüzde 1, 150 metrekarenin üzerinde bulunanlardan yüzde 8 oranında KDV alınacak. İhale gününde satışı gerçekleşmeyen konutlar için her hafta resmi tatil olmaması şartıyla Salı günleri yeni ihaleler gerçekleştirilecek.



Emlak365.com