Salgının Zorlu Sürecinde İngiltere'de İnşaat Sektörü Büyümesi Yavaşladı

Aralık ayı inşaat verileri yayımlanan İngiltere'de sektörde yaşanan durgunluk dikkat çekici seviyede.
Salgının Zorlu Sürecinde İngiltere'de İnşaat Sektörü Büyümesi Yavaşladı

Aralık ayı inşaat verileri yayımlanan İngiltere'de sektörde yaşanan durgunluk dikkat çekici seviyede. Açıklanan verilere göre ülkede inşaat sektöründe ki büyüme Aralık 2020 döneminde ciddi bir yavaşlama gösterdi.

2020 yılının son döneminde mutasyon virüs gelişmeleri ile sarsılan İngiltere'de tam kapanma ve sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlamıştı. Zorlu bir Aralık 2020 dönemi geçiren İngiltere'de salgının etkileri inşaat sektöründe de hissedildi.



İNGİLTERE'DE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİ YAVAŞLADI



İngiltere'nin inşaat sektörüne verileri IHS Markit/CIPS tarafından açıklandı. İlan edilen verilere göre; İngiltere'de Aralık 2020 döneminde inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 2019 yılının Aralık ayına göre düştü. 2020 yılı Aralık dönemi açıklanan satın alım yöneticileri endeksi (PMI) yüzde 54.6 seviyesinde



Kasım ayında da daha önceki dönemlere düşük bir seviyede bulunan bu veriler, bir önceki ayda 54.7 bandında yer alıyor. Sektörel öncü veri olarak kabul edilen PMI verilerinde 50 seviyesinin üstü büyüme, bu seviyenin altı ise daralma olarak yorumlanıyor.



Sektör Uzmanları Verileri Yorumları



İnşaat Sektörü Uzmanları, İngiltere'de oluşan verilere dair değerlendirmelerini paylaştılar. Uzmanlar büyüme oranının her ne kadar yavaşlamış olsa da eni konut satın alımlarındaki artış sektörün desteklenmesini sağladığını ifade ettiler. Verilere ilişkin konuşan IHS Markit Direktörü Tim Moore “İnşaat sektöründeki siparişlerde devam eden iyileşme, sektörün istihdamının da yaklaşık son 2,5 senede ilk kez artmasına neden oldu.” açıklamasında bulundu.



Emlak365.com