Samsun Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 2023 Yılında Tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak Resmi Gazete ile yayımlanan karar ile beraber Cumhuriyet Meydanı'nın da içerisinde yer aldığı bölge kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak belirlenmişti. Milli Mücadelenin ilk adımlarının atıldığı meydanda karar sonrası çalışmalara hız verildi.
Samsun Cumhuriyet Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 2023 Yılında Tamamlanacak!

Türkiye'de milli mücadelenin ilk kıvılcımlarının ateşlendiği yer olması nedeni ile büyük önem taşıyan Samsun Cumhuriyet Meydanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza sonrasında kentsel dönüşüm ve gelişme proje alanı olarak ilan edilmişti.

Alınan karar sonrasında tarihi meydanın yenileme çalışmalarına başlanırken çalışmaların Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamalarının gerçekleştirileceği 2023 yılına yetiştirilmesinin amaçlandığı açıklandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklama ile çalışmalara başlandığı duyuruldu.

SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ VE YENİLEME ÇALIŞMALARI NE ZAMAN BİTECEK?

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan yazılı açıklama ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan imza ile uzun süredir beklenen kentsel dönüşüm ve gelişme proje alanı kararının çıkarıldığı belirtilirken "Meydan ve çevresi, Büyükşehir Belediyesinin belirleyeceği projeyle genişletilerek tarih, kültür, turizm ve yaşam merkezi haline gelecek. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün konaklayarak bölge ahalisiyle görüşmeler yaptığı ve ilk direniş planlarını tasarladığı Mıntıka Palas Oteli (Gazi Müzesi), Anıt Park ve yeniden inşa edilecek Samsun Fuarı ve Site Camisi ile bütünleştirilecek projenin tasarım hazırlıkları ile kamulaştırılarak yıkılması gereken binalara yönelik tespit çalışmaları devam ediyor" denilerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Verilen karar sonrasında milli mücadele de ilk kıvılcımın çakıldığı Samsun Cumhuriyet Meydanı yanı sıra meydanın çevresi de genişletilecek ve bu bölge Samsun'un yeni kültür, turizm, yaşam ve tarih merkezi haline getirilecek. Yenileme çalışmaları kapsamınad Gazi Müzesi olarak anılan Mıntıka Palas Oteli ve Anıt Park yeniden inşa edilecek.

Yürütülen çalışmalarda bu yerler Site Camisi ve Samsun Fuarı ile bütünleştirilecek. Projede ilk adım olarak projenin tasaramı tamamlanacak ve sonrasında yıkım işlemleri için kamulaştırma sürecine geçiş yapılacak.