Şanlıurfa Birecik Belediyesi 12 Adet Konut İmarlı Arsayı İhaleyle Satıyor

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan resmi ilana göre ilçe sınırlarında yer alan ve belediye mülkiyetinde bulunan konut imarlı 12 adet arsa satışa çıkarıldı.
Şanlıurfa Birecik Belediyesi 12 Adet Konut İmarlı Arsayı İhaleyle Satıyor

Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan resmi ilana göre ilçe sınırlarında yer alan ve belediye mülkiyetinde bulunan konut imarlı 12 adet arsa satışa çıkarıldı. Açık Teklif Usulü uygulanacak olan ihale 25 Ağustos 2020'de gerçekleştirilecek.

Türkiye'de belediyeler konut imarlı arsaları satışa çıkarmaya devam ediyor. İhale ile satılan arsalardan elde edilen gelirler belediye bütçelerine eklenerek ek kaynaklar yaratılıyor. Bu kapsamda son yayımlanan resmi ilana göre Şanlıurfa'nın Birecik Belediye ilçede bulunan 12 adet konut imarlı arsayı satışa çıkardı.



AÇIK TEKLİF USULÜ İLE İHALE



Satışa çıkarılacak olan arsalar için yapılacak ihalede Açık Teklif Usulü uygulanacak. 25 Ağustos 2020'de düzenlenecek ihale Mehmet Emin Akan Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.



SATIŞA ÇIKARILAN KONUT İMARLI ARSALARIN DETAYLARI BELLİ OLDU



Birecik Belediyesi tarafından satışa sunulan arsalar ile alakalı olarak detaylı bilgilendirmede bulunuldu. Buna göre arsaların tamamı Birecik ilçesinin Ayran, Karşıyaka ve Kurtuluş Mahallelerinde yer alıyor.



Satışa sunulan arsalar için belirlenen muhammen bedeller de açıklandı. Buna göre arsalar 54.630 TL ile 459.632 TL arasında değişik muhammen bedellerle ihaleye çıkacak. Belirlenen muhammen bedellerin yüzde 3'ü geçici teminat bedelleri olacak.



İhaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişiler arasında muhammen bedel üzerinde olmak şartıyla verilecek en yüksek teklifle ihaleyi kazananlar belirlenecek. İhale sonucunda maddi yükümlülüklerini yerine getirenlerin adına arsalar ile alakalı olarak tescil işlemi yapılacak.



Emlak365.com