Satılık Ada İlanı: Ege'nin Maldivleri Kalem Adası 400 Milyon TL Verenin Olacak!

Turkuaz mavisi suları, tarihi dokusu ve bembeyaz kumları ile Ege'nin Maldivleri olarak ünlenen Kalem Adası rekor fiyatla satışa sunuluyor.
Satılık Ada İlanı: Ege'nin Maldivleri Kalem Adası 400 Milyon TL Verenin Olacak!

Turkuaz mavisi suları, tarihi dokusu ve bembeyaz kumları ile Ege'nin Maldivleri olarak ünlenen Kalem Adası rekor fiyatla satışa sunuluyor. Özellikle de pandemi döneminde zenginlerin gözdesi haline gelen satılık ada ilanları arasında katılan yeni ilan ile Kalem Adası içen 400 milyon liralık fiyat belirlenmiş oldu.

EGE'NİN MALDİVLERİ KALEM ADASI SATILIYOR MU?

Konu hakkında açıklama yapan Yatırım Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Kalem Adası ilk kez satışta. Adamız Ege'nin kalbi, İzmir'in dikili ilçesindeki Bademli Köyü'ne yaklaşık 400-500 metre mesafede, yüzerek gidilebilen bir ada. Adamız Kuzeyden Güneye 1,5 kilometre mesafede. 459 dönüm bir arsadan bahsediyoruz toplamda. Biz, 258 dönümü satıyoruz. Adamızın birçok özelliği var, Milattan önce 500 yıllarına bile dayanıyor bu adayı almak için verilen mücadeleler.

Şöyle ki, Sparta ve Atina o zamanlarda yapmış oldukları gemi savaşlarında adayı almak için ciddi mücadeleler verip, daha sonrasında 200 tane gemini orada battığı tarihte yer alıyor. Yıllar boyunca da hala o verilen savaşlardaki kalıntılara rastlayabiliyoruz adanın üzerinde" diyerek adanın 258 dönümlük bölümünün satışa sunulduğunu duyurdu. Adaya bir Türk ailenin talip olduğu belirtilirken adada bulunan Jeotermal su kaynağı nedeni ile adaya jeotermal otel yapılmasının düşünüldüğü dile getiriliyor.

KALEM ADASI NEREDE?

Ege Bölgesi'nin en gözde adaları arasında gösterilen Kalem Adası İzmir'in Dikili ilçesine bağlı olan Bademli Köyü'ne 500 metre uzaklıkta yer alıyor. Toplam büyüklüğü 458 dönüm olan adanın 258 dönümlük bölümü satışa çıkarıldı.