Sattığı Ya Da Kiraladığı Evin Çürük Olduğunu Gizleyene 4 Seneye Kadar Hapis Cezası!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan depremden sonra yıkılan binalar ve bu binaların enkazında verilen canlar sonrasında oturulan evlerin sağlamlığı bir kere daha gündeme geldi.
Sattığı Ya Da Kiraladığı Evin Çürük Olduğunu Gizleyene 4 Seneye Kadar Hapis Cezası!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan depremden sonra yıkılan binalar ve bu binaların enkazında verilen canlar sonrasında oturulan evlerin sağlamlığı bir kere daha gündeme geldi. Özellikle de çürük olduğu bilinmesine rağmen kiralanan ya da satılmaya devam edilen binalar büyük tartışma konusu yaratmıştı. Konu hakkında yeni açıklama geldi. Detaylar haberimizde...

6.6 şiddetinde yaşanan ve İzmir'de 17 binanın yıkılmasına neden olan deprem sonrası gözler yeniden yuvamız dediğimiz evlerimizin güvenirliğine çevrildi. Özellikle de 2000 senesinden önce yapılan binaların deprem yönetmeliği öncesinde inşa edilmesi nedeniyle daha sorunlu kabul edilirken çürük binalar için kritik uyarı geldi.



ÇÜRÜK OLDUĞUNU BİLE BİLE EVİNİ SATAN YA DA KİRAYA VEREN YANDI!



Konu hakkında açıklamada bulunan Avukat Burak Alcan İzmir Depremi sonrası en büyük sorunun çürük raporu olmasına rağmen halen oturulmaya, satılmaya ve kiraya verilmesi olarak gösterdi. Alcan bunun aslında bir sorun olduğunu belirterek çürük raporu alınmasına rağmen alım, satım ve kiralama işlemlerinin aslında suç olduğunu belirterek bu kişilerin durumu gizleyerek işlemlere devam etmesinin TCK Md. 157 dolandırıcılık suçu kapsamına girdiğini söyledi.



Alcan açıklamasında ''Madde 157- (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezası verilir. Netice itibariyle hileli bir eylem ile evinin aslında çürük olduğunu bilmesine rağmen bu önemli bilgiyi gizleyerek yapılan hileli satışı hukuk düzeni koruma altına almayacaktır" diyerek bu kişilere hapis ya ad para cezası verilebileceğini dikkat çekti.



Emlak365.com