Şehir Hastaneleri İnşaatları Tüm Hızı İle Sürüyor

İlk yapılmaya başlandığı dönemde maliyetleri nedeni ile tartışma konusu olan, pandemi döneminde ise yoğun bakım yatak kapasitesi ile hayati bir rol üstlenen şehir hastanesi projeleri tüm hızı ile devam ediyor. Ordu ve Samsun Şehir Hastanesi projesinde son durum ne?
Şehir Hastaneleri İnşaatları Tüm Hızı İle Sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "en büyük hayalim" diyerek duyurduğu şehir hastaneleri projelerinin inşaatları tüm hızı ile devam ediyor. Tamamlanan şehir hastaneleri birbiri ardına açılarak pandemi döneminde kritik bir görev üstlenmişti.

Bir yandan da devam eden projelerde inşaat çalışmaları hızlandı. Bu kapsamda Ordu Şehir Hastanesi ve Samsun Şehir Hastanesi projelerinde son durum açıklandı.

ORDU ŞEHİR HASTANESİ 900 YATAK KAPASİTELİ OLARAK HİZMET VERECEK!

900 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlayacak olan olan Ordu Şehir Hastanesi projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ederken konu hakkında açıklama Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından yapıldı.

Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında Ordu'nun temel ihtiyacı olan hastane problemini çözüme kavuşacağını dile getirerek "Devletimiz burada 900 yataklı muhteşem bir hastane inşa ettiriyor. Mekanı çok güzel, çevre yolunun hemen altında, üniversite yerleşkesinin içerisinde gayet ve harika bir mekan.

Hızlı bir şekilde inşaat başladı, şu anda kazı çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla 750 günde yapılarak, milletimizin hizmetine sunulacak" diyerek hastanenin ulaşım için de 8 koldan ulaşım imkanı sunacaklarını duyurdu.

SAMSUN ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATI PROJESİNDE SON DURUM NE?

Yapımına devam edilen 900 yataklı şehir hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tüm hızı ile devam ederken projenin 24 ay içinde tamamlanacağı belirtildi. Hastanenin içerisinde Onkoloji hastanesi, kalp ve damar cerrahisi hastanesi, nöroloji- ortopedi hastanesi olmak üzere 4 hastanenin yer alacağı dev sağlık üssü 2 dev büyük kule şeklinde yükselecek.