Şehircilik Bakanlığı'nın Kira Yardımlarında İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir İlk Sıralarda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar kira yardımı yapıyor.
Şehircilik Bakanlığı'nın Kira Yardımlarında İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir İlk Sıralarda

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar kira yardımı yapıyor. İllere göre değişen oranlarla yapılan bu kira yardımları 48 ay kadar sürüyor. 2020 yılında da devam eden bu kira yardımlarında ise yılın ilk döneminde İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir illeri ilk sıralarda yer aldılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ Başkanlığı ile yürüttüğü kentsel dönüşüm projeleri ile çok sayıda şehirlerde yenileme çalışmalarına devam ediyor.



Acil yenilenmesi gereken konutların dönüştürülmesine ilişkin devam eden çalışmalar sonucunda çok sayıda ilde yüz binlerce konut yenileniyor. Bu konutlarda oturan vatandaşlara ise bazı destekler sağlanıyor.



KİRA YARDIM DESTEKLERİ EN ÇOK BU ŞEHİRLERDE ÖDENİYOR



Kira yardımları, kentsel dönüşüm projelerinde evleri yıkılan vatandaşara ödeniyor. Bu desteklerden faydalanmak için ise vatandaşların yazılı başvuru yapmaları gerekiyor.



Bakanlığın sağladığı bu kredi yardımları ise şehirden şehire değişen oranlarla ödeniyor. En yüksek kira yardımı ödemeleri İstanbul, Ankara, İzmir gibi kalabalık ve kiraların yüksek olduğu şehirlere yapılıyor. En düşük ödeme ise nüfus yoğunluğu oldukça az olan Bayburt, Çankırı illere sağlanıyor.



Bakanlıktan Açıklama Geldi



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020 yılı kira yardımı ödemelerine ilişkin yayımladığı bilgilerinde ise ödenen destek tutarlarına ilişkin bilgiler verdi.



Bakanlık açıklamasında 2020 yılının ilk döneminde en fazla kira yardımı yapılan şehirleri; İstanbul, Ankara, Elazığ, Antalya ve İzmir olarak açıkladı. Bu şehirlerde yapılan kira yardımı tutarlarına ilişkin de verileri paylaşan Çevre Bakanlığı; İstanbul'da yılın ilk yarısında hak sahiplerine 135 milyon 600 bin lira kira yardımı sağlandığını açıkladı. Bu rakam Ankara'da 28 milyon 569 bin lira, Elazığ'da 26 milyon 900 bin lira, Antalya'da 14 milyon 900 bin lira ve İzmir'de 14 milyon 200 bin lira olarak duyuruldu.



Emlak365.com