Sıfır Konut Fiyatlarına Yüzde 36 Zam!

İstanbul İstatistik Ofisi Haziran 2021 Konut Piyasası Raporu yayımlandı. Yayımlanan İstanbul Ekonomi Bülteni - Konut Piyasası, Haziran 2021 raporuna göre İstanbul'da 2021 yılının ilk beş ayında 82 bin konut satışı gerçekleştirilirken konut fiyatlarında ise yükseliş sürdü. Türkiye'nin emlak ve konut sektörünün kalbi olarak kabul edilen İstanbul'da ki son durum haberimizde!
Sıfır Konut Fiyatlarına Yüzde 36 Zam!

Ev sahibi olmak isteyen kişiler uzun süredir yükselen konut fiyatları nedeni ile zorlanmaya devam ederken ne yazık ki fiyatlardaki yukarı yönlü hareketlilik sürdü. İstanbul İstatistik Ofisi tarafından açıklanan İstanbul Ekonomi Bülteni - Konut Piyasası, Haziran 2021 raporuna göre İstanbul'da sıfır konut fiyatlarına yüzde 31 oranında zam geldi. Türkiye genelinde ise yaşanan fiyat artışı yüzde 36 olarak kayıtlara geçti.

İSTANBUL'DA KONUT SATIŞ RAKAMLARI YÜZDE 49 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ!

İstanbul İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre konut satış rakamları 2020 senesinin Mayıs ayına oranla yüzde 49 oranında artarken Türkiye genelinde ise artış yüzde 16 ile sınırlı kaldı. İstanbul'da 2021 senesinin Mayıs ayı dönemi içerisinde toplamda 11 bin konut satılırken yılın ilk 5 ayı içerisinde satılan toplam konut sayısı da 82 bin adete ulaştı.

Konut satış rakamları türlerine göre incelendiğinde en fazla konut satışı yüzde 72 ile ikinci el konut satışı olarak kayıtlara geçerken sıfır konut satış rakamı ise yüzde 28 ile sınırlı kaldı

SIFIR KONUT FİYATLARINA YÜZDE 36, İKİNCİ EL KONUT FİYATLARINA YÜZDE 32 ZAM GELDİ!

Ev sahibi olmak isteyen kişiler uzun süredir yükselen konut fiyatları ve konut kredisi faiz oranları nedeni ile bu isteklerini ertelemek zorunda kalırken yaşanan yükseliş Mayıs ayında da devam etti. Açıklanan raporda yer alan verilere göre İstanbul genelinde konut fiyatları Nisan 2021 itibari ile sıfır konut fiyatlarında 2020 senesinin aynı dönemine oranla yüzde 31 oranında yükseliş gösterirken Türkiye genelinde yaşanan fiyat yükseliş oranı ise yüzde 36 olarak gerçekleşti.

Sıfır konut fiyatlarının yanı sıra İkinci el konut fiyatları da yukarı yönlü çıkışını sürdürdü. İkinci el konut fiyatları bir önceki yılın aynı dönemine oranla İstanbul'da yüzde 28 oranında artış gösterirken Türkiye genelinde ise yüzde 32 olarak kayıtlara geçti.