Şile'de Hazine Arazisi Üzerine Yapılan Kaçak Yapılar Yıkılmaya Başlandı!

Şile Belediye Başkanlığı tarafından Şile'de Hazine'ye ait araziler üzerine yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı.
Şile'de Hazine Arazisi Üzerine Yapılan Kaçak Yapılar Yıkılmaya Başlandı!

Şile Belediye Başkanlığı tarafından Şile'de Hazine'ye ait araziler üzerine yapılan kaçak yapılar yıkılmaya başlandı. Belediye ekiplerinin yıkım işlemlerini Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı yerinden takip etti ve yıkımı ilk elden denetledi.

Şile'de Hazine arazisi üzerinde yapılan kaçak yapıların yıkımı için harekete geçildi. Şile Belediyesi tarafından tespit edilen ve Sungurlu Mahallesi'nde bulunan kaçak yapılar belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım işlemlerini Belediye Başkanı İlhan Ocaklı sahada bizzat takip etti.



ŞİLE'DE KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE



Kaçak yapıların yıkımı ile alakalı olarak bir açıklama yapan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Devlet arazisi üzerine kurulmuş olan kaçak yapıların yıkımına başladık. Kanun gereği 31 Aralık 2017'den sonra inşa edilen tüm kaçak yapıları burada yıkacağız. Şile'de kaçak yapılaşmayla mücadele edeceğiz ve bu güzel yerin doğal dokusunun tahrip edilmesine imkan tanımayacağız.” dedi.



BURADA TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR!



Yıkımı yapılan kaçak yapılan hakkında da bilgi veren İlhan Ocaklı, “Bizim burada yıktığımız yapılar orman arazisinde imara aykırı şekilde inşa edilen kaçak yapılardır. Bunların bir kısmı şahıs mülküdür ama imara aykırıdır. Burada herkesin hakkı var, milletimizin hakkı var, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Kesinlikle kaçak yapılaşamaya izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.



YÜRÜTME DURDURMA KARARI ALINAN KAÇAK YAPILAR YIKILAMADI



Şile'de yaklaşık 40 yapı kaçak olduğu gerekçesi ile yıkıldı. Ayrıca yıkım kararı alınan çok sayıda yapı hakkında mahkemeden yürütme durdurma kararı alınması sebebiyle o yapıların yıkımı ile alakalı olarak işlem yapılamadı.



Emlak365.com