Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Kararları Geri Döndü! Apartman ve Site Bahçesi Sokak Sayılır Mı, Yasak Kapsamına Dahil Mi?

Koronavirüs salgını yeniden artış göstermeye başlarken yeni tanı konulan vaka sayısının 5 bini aşması üzerine zorunlu kısıtlama kararları peş peşe açıklandı.
Sokağa Çıkma Yasağı Kısıtlaması Kararları Geri Döndü! Apartman ve Site Bahçesi Sokak Sayılır Mı, Yasak Kapsamına Dahil Mi?

Koronavirüs salgını yeniden artış göstermeye başlarken yeni tanı konulan vaka sayısının 5 bini aşması üzerine zorunlu kısıtlama kararları peş peşe açıklandı. Açıklanan karar kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı Türkiye geneli sokağa çıkma yasağı kısıtlaması kararı ilan edilirken yine Türkiye geneli hafta sonu sokağa çıkma yasağı açıklaması geldi. Belirli saatler için uygulanan yasak kararları kapsamında en çok merak edilen sorulardan biri de apartman bahçesi ve site bahçeleri hakkında oldu. Peki, apartman bahçesi sokağa çıkma yasağı kapsamında, site bahçesi sokak sayılır mı, sokağa çıkma yasağına dahil mi,

Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan ve tüm dünyada pandemi ilan edilen Koronavirüs salgınında korkulduğu gibi kış mevsimine girilmesi ile yeniden artış yaşanmaya başlandı. İnsanların artık soğuk hava nedeni ile kapalı ortamlarda sosyalleşmeye başlaması ile beraber yeni tanı konulan vaka sayısı tüm dünyada artış gösterirken beklendiği gibi yeni kısıtlama kararları açıklandı.



65 YAŞ ÜSTÜ, 20 YAŞ ALTI SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI, TÜRKİYE GENELİ HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GELDİ!



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklamalar sonrasında beklendiği üzere korona virüs salgınında büyük risk altında olan 65 yaş üstü kişilere, hastalığı büyük oranda taşıyan ve diğer aile üyelerine bulaşmasına neden olan 25 yaş altı kişilere sokağa çıkma yasağı kısıtlaması kararı açıklanmıştı.



Yine hafta sonu ise tüm yaş grupları için belirli saatlerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kararı çıktı. Açıklanan saatlerin dışında izini olmadığı halde sokağa çıktığı tespit edilen kişilere 3 bin 168 TL para cezası kesilecek.



APARTMAN VE SİTE BAHÇESİ SOKAK SAYILIR MI, SİTE BAHÇELERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA DAHİL Mİ?



Evet, apartman ve site bahçeleri de ortak alanlar arasında yer aldığı için yasak kapsamına dahil edildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Devrim Güngör "Apartman bahçesinde, site içerisinde dolaşılmasının, apartman bahçesinde çocukların birbiriyle temas edecek şekilde oyun oynamasının anılan kısıtlamanın amacına aykırı olacağında tereddüt yoktur.



Amaç sosyal izolasyonu sağlamaktır. Bahçe, apartman girişi, merdiven gibi yerlerin ortak mülkiyete tabi olması, bir başka deyişle herkesin bu tür yerleri kullanma hakkına sahip olması, söz konusu yasağın bu alanlarda geçerli olmadığı anlamına gelmez" diyerek yasağın bu bölgeleri de kapsadığını söyledi. Sadece kişilerin kendi kullanımlarına ait olan özel müstakil evlerdeki bahçeler yasak kapsamı dışında tutulacak. Müstakil bahçesi olan kişiler bu alanları yasak saatlerinde de kullanabilecek.



Emlak365.com