Son Dakika! İstanbul'da Facianın Eşiğinden Dönüldü, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde 5 Katlı Bina Çöktü!

İstanbul Zeytinburnu Sümer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 5 katlı bina büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın çökme anı kameralara yansırken olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Binanın çökme riskine karşı dün boşaltıldığı ve bu nedenle büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü açıklandı.
Son Dakika! İstanbul'da Facianın Eşiğinden Dönüldü, Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde 5 Katlı Bina Çöktü!

Her an büyük bir depremin yaşanma riskinin yüksek olduğu İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ederken Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nden gelen bir son dakika haberi yürekleri ağızlara getirdi.

Zeytinburnu Sümer Mahallesi'nde bulunan 5 katlı bina büyük bir gürültü ile çöktü. Mahalle sakinleri yaşanan gürültü ile büyük bir şok yaşarken yaşanan sarsıntı nedeni ile önce deprem korkusu yaşandı. Olay yerine hemen çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilirken büyük panik yaşandı.

BİNA ÇÖKME RİSKİ NEDENİ İLE DÜN AKŞAM BOŞALTILMIŞ!

5 katlı bina büyük bir gürültü ile bir anda çökerek yerle bir olurken binanın camları patladığı için çökme riskine karşı boşaltıldığı öğrenildi. Dün gece saatlerinde binanın kolonlarından ses gelmesi üzerine bina sakinlerinin panik ve korku yaşadıkları, binayı acilen boşalttıkları, boşaltılan binanın ise bugün büyük bir gürültü ile çöktüğü açıklandı.

Bina sakinlerinin dikkati sayesinde büyük bir facianın eşiğinden dönülürken olay yerinde yapılan ilk tespitlere göre can kaybı ve yaralanan bulunmadığı, çökme anında binanın önünden geçen kişi ya da kişilerin olup olmadığı hakkında tespit çalışmalarına başlandığı, ilk belirlemelere göre binanın önünde park halinde bulunan bazı araçların hasar gördüğü açıklandı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN ÇÖKEN BİNA HAKKINDA SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ!

Çöken bina hakkında son dakika açıklaması yayımlayan İstanbul Valiliği "Bugün saat 10.30'da Zeytinburnu ilçemizin Sümer Mahallesinde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir binada çökme meydana gelmiştir. Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilmiş olup, çevrede gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Alınan ilk bilgilere göre, binanın yıkılma riski nedeniyle daha önceden boşaltıldığı anlaşılmıştır" diyerek gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Mahallede bugün normalde pazar kurulduğu, ancak tam kapanma nedeni ile pazarın bugünlük kurulmadığı, pazar kurulu olduğu dönemde yaşanacak olan bir çökme olayı ile çifte felaket yaşanabileceği belirtilirken büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü belirtiliyor.