Son Dakika: KDV ve Kira Stopaj İndirimi Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı

Pandemi nedeni ile belirlenen sektörlere destek sağlamak amacı ile başlatılan KDV ve kira stopaj indirimi için 2 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2 aylık uzatma kararı alındığı ilan edildi. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 4062) detayları haberimizde!
Son Dakika: KDV ve Kira Stopaj İndirimi Kararı Resmi Gazete İle Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan 4062 sayılı Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, 2 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yürürlüğe giren karar kapsamında belirli sektörlere uygulanan KDV indirimi ve kira stopaj indirimi uygulaması için belirlenen süre uzatılmış oldu. Belirli sektörlere uygulanan KDV ve stopaj indirimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmış oldu.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar

Kira stopaj oranı ve KDV indirimi için yayımlanan bir önceki karar kapsamında uygulamanın 31 Mayıs 2021 tarihi itibari ile sona ereceği duyurulmuştu. Pandeminin yarattığı olumsuz etkilerin devam etmesi nedeni ile oluşan yoğun talep üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karar kapsamında söz konusu tarih 2 ay daha uzatıldı.

Daha önce 31 Mayıs tarihine kadar devam edeceği duyurulan indirim alınan karar ile beraber 31 Temmuz 2021 tarihine kadar uzatılmış oldu. Alınan karar doğrultusunda yüzde 20 olarak uygulanan kira stopaj kesintisi oranı Temmuz ayı sonuna kadar yüzde 10 üzerinden hesaplanmaya devam edecek.

Yüzde 18 KDV tahakkuk ettirilen işyeri kiralama hizmetlerinde KDV oranı da yine aynı karar doğrultusunda yüzde 8 seviyesine çekilirken, yüzde 8 olarak hesaplanan konaklama hizmetlerindeki KDV oranı da yüzde 1 olarak hesaplanacak. Yine aynı şekilde yeme içme hizmetlerinden alınan yüzde 8 olarak hesaplanan KDV oranı da 31 Temmuz 2021 tarihine kadar yüzde 1 olarak hesaplanmaya devam edecek.