Son Dakika: Konut Fiyatlarına Zam Kapıda! 2021 Yılında Ev Fiyatları Ne Olur, Düşer Mi, Yükselir Mi?

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.64 faiz oranlı 1 sene ertelemeli ucuz konut kredisi desteği kampanyası sonrasında konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye başlamıştı. Kampanyanın sona ermesinin ardından konut kredisi faiz oranlarının büyük bir hızla yükselmesinin ardından konuta talep yeniden düştü. Talepte yaşanan daralma sonrasında konut fiyatları yeniden gündeme geldi. Konut fiyatları düşecek mi, düşer mi, yükselir mi, yükselece
Son Dakika: Konut Fiyatlarına Zam Kapıda! 2021 Yılında Ev Fiyatları Ne Olur, Düşer Mi, Yükselir Mi?

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 0.64 faiz oranlı 1 sene ertelemeli ucuz konut kredisi desteği kampanyası sonrasında konut fiyatları büyük bir hızla yükselmeye başlamıştı. Kampanyanın sona ermesinin ardından konut kredisi faiz oranlarının büyük bir hızla yükselmesinin ardından konuta talep yeniden düştü. Talepte yaşanan daralma sonrasında konut fiyatları yeniden gündeme geldi. Konut fiyatları düşecek mi, düşer mi, yükselir mi, yükselecek mi, konut fiyatlarına zam gelir mi, konut fiyatlarına indirim var mı, konut fiyatları düşer mi, 2021 konut fiyatları ne olur

Hem ev sahibi olmak, hem konut yatırımı yapmak, hem de evini satmak isteyen kişiler son dönemde dalgalı seyreden konut fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere konut fiyatları 2020 yılına iyi bir başlangıç yapmış, ancak daha sonra pandemi döneminde dibe vuran konut satış rakamları nedeni ile düşüş göstermişti.



Konuta olan talebin dibe vurması ile özellikle de acilen evini samak isteyen ev sahipleri konut fiyatlarına indirim üstüne indirim yapmış, projesini elinden çıkarmak zorunda olan müteahhitler de konut fiyatlarına zorunlu indirimler gerçekleştirmişti. Süreçte Haziran ayında ekonomide yeni normale geçiş yapılması ile beraber 1 sene ertelemeli tarihi konut kredisi desteği verilmesi ile ise konut fiyatlarına zam yağmuru başlamıştı.



BAHÇELİ, GENİŞ BALKONLU VE MÜSTAKİL EVLERE OLAN TALEP HER GEÇEN GÜN ARTIYOR!



İnşaat ve Gayrimenkul sektörü hakkında Dünya Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık insanların artık koronavirüs salgını nedeni ile evlerinden çalışmaya başladıklarını belirterek "İnsanlar artık açık alanlarda daha çok vakit geçirmeye başladılar. Hayatlarını da bu ihtiyaçlar doğrultusunda kurguluyorlar. İnsanlar huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda sosyalleşmek, komşuluk kültürünün yeniden şekillendiği sıcak bir sosyal çevrede, gerektiğinde evi hem bir yaşam alanı hem de bir çalışma alanı olarak kullanabilmek istiyor.



Özellikle bahçe, balkonu olan geniş dairelere olan taleplerde önemli bir artış var ve talebin artacağını öngörüyoruz" diyerek artık Türkiye'de dahil olmak üzere tüm dünyanın yeni bir şehircilik anlayışı ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi.



Son Dakika: Konut Fiyatlarına Zam Kapıda! 2021 Yılında Ev Fiyatları Ne Olur, Düşer Mi, Yükselir Mi?



2021 YILINDA KONUT FİYATLARI NE OLUR, KONUT FİYATLARINA İNDİRİM VAR MI, EV FİYATLARI DÜŞER Mİ, YÜKSELECEK Mİ?



Konut fiyatları tüm Türkiye tarafından yakından takip edilirken konu hakkında kritik açıklama Özak Global Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık tarafından yapıldı. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün duayen ismi Akbalık Dünya Gazetesi'ne konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde konut fiyatlarının yakın dönemdeki değerlendirmesi üzerine "Şu anki konjonktürden dolayı inşaatta kullanılan malzemelerde 3 ayda ciddi bir fiyat artışı oldu.



Bu bağlamda özellikle yeni yapılmaya başlanan konutlarda fiyat artışı kaçınılmaz olacaktır. Önceden yapılıp tamamlanan konutlar maliyetlerin düşük olmasından dolayı daha iyi fırsatlar sunabilir" değerlendirmesi ile konut fiyatlarına zam kapıda uyarısında bulundu.



Emlak365.com