Son Dakika: Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi ÇED Raporu Onaylandı! NGS Santralinde İlk Kazma 2021 Yılında Vurulacak

Akkuyu NGS projesi sonrasında Türkiye'nin ikinci nükleer enerji santrali projesi olması ile dikkat çeken Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için son dakika açıklaması yapıldı.
Son Dakika: Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi ÇED Raporu Onaylandı! NGS Santralinde İlk Kazma 2021 Yılında Vurulacak

Akkuyu NGS projesi sonrasında Türkiye'nin ikinci nükleer enerji santrali projesi olması ile dikkat çeken Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi için son dakika açıklaması yapıldı. Sinop Nükleer NGS'nin Çevresel Etki Değerlendirme ÇED raporu onaylandı. Projede ilk kazmanın vurulacağı tarihte açıklandı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin enerjide olan dışa bağımlılığını azaltmak için büyük öneme sahip olan nükleer enerji santralleri üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.



SİNOP NÜKLEER SANTRALİ ÇED RAPORU ONAYLANDI!



Çevrecilerin şiddetle karşı çıkmış olduğu ve bu nedenle ÇED sürecinin yakından takip edildiği Sinop Nükleer NGS'nin Çevresel Etki Değerlendirme ÇED raporu kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toplamda 3 bin 222 sayfadan oluşan raporun İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nda görev alan 40 üye tarafından tüm kriterler dikkate alınarak hazırlandığını dile getirdi.



SİNOP NÜKLEER SANTRALİ İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, SİNOP NGS NE ZAMAN BİTECEK?



Sabah Gazetesi yazarı Hazal Ateş tarafından yapılan habere göre yatırım bedeli 20 milyar dolar olarak açıklanan Sinop Nükleer Santrali projesi 4 reaktörden oluşacak. Projede ilk kazı çalışmaları 2021 yılı itibari ile başlayacak. Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin ardından ikinci NGS projesi olacak Sinop Nükleer Güç Santrali Projesi 2031 yılında tamamlanarak faaliyete geçecek.



Toplamda 10 milyon 58 bin metrekarelik dev bir alana kurulacak olan projede ikinci adım olarak Sinop NGS projesini inşa ederek hayata geçirecek ve projenin işletme hakkını elde edecek şirket kurulacak. Projenin inşaatında 14 bin kişiye istihdam kaynağı sağlanacak. Santralin faaliyete geçmesi ile beraber ise 2 bin kişi istihdam edilecek.



Emlak365.com