Son Dakika: Tam Kapanmada Tapu Daireleri Açık Mı, Konut Satışı Yapılacak Mı?

Corana nedeni ile tapu çalışma saatleri yeniden düzenlenmişti. Koronavirüs nedeni ile 17 günlük tam kapanma kararı sonrası tapu daireleri açık mı corona, pandemide tapu çalışma saatleri değişti mi, tapu daireleri açık mı son dakika aramaları artış gösterdi. Tam kapanma döneminde tapu dairesi çalışma saatleri değişti mi, Pazartesi günü tapu daireleri açık mı, ev satışı açık mı, tam kapanmada konut satışı yapılacak mı, nasıl yapılacak, web tapu randevu var mı?
Son Dakika: Tam Kapanmada Tapu Daireleri Açık Mı, Konut Satışı Yapılacak Mı?

60 bin rakamını geçen koronavirüs vaka sayısı sonrasında kabine toplantısı yapılmış, toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ulusa sesleniş konuşması kapsamında tam kapanma kararı alındığı duyurulmuştu.

Açıklanan tam kapanma kararları kapsamında Türkiye 29 Nisan 2021 Perşembe günü itibari ile başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü sona erecek olan 17 günlük tam kapanma ve sokağa çıkma yasağı kararını uygulamaya aldı. Kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile 17 gün boyunca uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı döneminde açık olan yerler ve sokağa çıkma yasağından muaf olan kişiler de belirlenmiş oldu.

TAPU DAİRELERİ AÇIK MI SON DAKİKA: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK TAM KAPANMA DÖNEMİNDE KONUT SATIŞI YAPILACAK MI, NASIL YAPILACAK?

29 Nisan 2021 Perşembe günü itibari ile başlayan ve 17 gün kesintisiz olarak devam edecek olan tam kapanma döneminde konut satışı, tapu devri, ipotek gibi işlemleri olan kişiler tapu dairelerini araştırmaya başladı. 17 günlük tam kapanma döneminde şu anda mevcut olan uygulamaya göre tapu daireleri açık olacak ve konut satışı yapılmaya devam edecek.

Fakat web tapu randevu sistemi üzerinden yeni randevu verilmeyecek ve sadece önceden randevusu olan kişilere hizmet sunulacak. Tapu daireleri tarafından sunulan hizmetlerden sadece randevusu olan kişiler yararlanabilecek ve randevusuz olan hiçbir işlem kabul edilmeyecek.

Daha önce tapu randevusu oluşturan kişiler ise cep telefonlarına gelen kısa mesaj bilgisi sayesinde sokağa çıkma yasağından o saatler arasında muaf tutulacak ve bu sayede işlemlerini yapabilmek adına tapu dairelerine gidebilecek.

17 Mayıs tarihine kadar sokağa çıkma kısıtlaması döneminde randevusu olan kişiler bu randevu tarihlerini gösteren cep telefonu kısa mesajını ibraz etmeleri durumunda randevu saati içerisinde sokağa çıkma yasağından muaf tutulmuş olacaklar ve tapu işlemlerini yapabilecekler.

Fakat öncesinde mutlaka tapu randevusu alınmış olması şartı aranacak. Randevusu olmayan kişilerin hem tapu dairelerinde işlemleri yapılmayacak hem de güvenlik güçleri tarafından sokağa çıkma yasağı ihlali nedeni ile para cezası uygulanacak.

TAPU DAİRELERİ ÇALIŞMA SAATLERİ CORONA NEDENİ İLE DEĞİŞTİ Mİ, PANDEMİDE TAPU ÇALIŞMA SAATLERİ İLE TAPU DAİRELERİ KAÇTA AÇILIYOR, KAÇA KADAR AÇIK?

Evet sokağa çıkma yasağı uygulaması ve koronavirüs tedbirleri kapsamında tapu dairelerinin çalışma saatleri de değişti. Tapu daireleri sabah saat 10:00 itibari ile çalışmaya başlarken mesai ise 16:00 itibari ile sona erecek ve işlem kabul edilmeyecek.