Son Rakamlar Açıklandı! Yabancılara Konut Satışı Rakamında İran ve Iraklılar İlk Sırada

Yabancılara konut satışı rakamları açıkladı. Açıklanan rapora göre yükselen faiz oranları sonrasında ipotekli konut satış rakamında büyük düşüş yaşanırken Türkiye genelinde de konut satış rakamları geriledi.Yaşanan düşüşten yabancılara konut satış rakamları da payını aldı.
Son Rakamlar Açıklandı! Yabancılara Konut Satışı Rakamında İran ve Iraklılar İlk Sırada

Yabancılara konut satışı rakamları açıkladı. Açıklanan rapora göre yükselen faiz oranları sonrasında ipotekli konut satış rakamında büyük düşüş yaşanırken Türkiye genelinde de konut satış rakamları geriledi.

Yaşanan düşüşten yabancılara konut satış rakamları da payını aldı. Hem dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgını hem de ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında yabancılar da konut alımında frene bastı.

TÜRKİYE GENELİNDE YABANCILAR ŞUBAT AYINDA 2 BİN 964 ADET OLARAK AÇIKLANDI!

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Konut Satış İstatistikleri, Şubat 2021 raporuna göre yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,0 azalarak 2 bin 964 seviyesine geriledi.

Yabancılara yapılan konut satışlarında, Şubat ayında ilk sırayı bin 525 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla 533 konut satışı ile Antalya, 211 konut satışı ile Ankara, 138 konut satışı ile Mersin ve 64 konut satışı ile Samsun izledi.

Son Rakamlar Açıklandı! Yabancılara Konut Satışı Rakamında İran ve Iraklılar İlk Sırada

TÜRKİYE'DEN EN ÇOK KONUT ALAN YABANCILAR İRANLILAR OLDU!

Açıklanan son verilere göre Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 azalarak 81 bin 222 adet olarak gerçekleşti.

Açıklanan satış rakamlarına göre Türkiye'den Şubat ayında en çok konut alan yabancılar İran vatandaşları oldu. Şubat ayında 477 İranlı Türkiye'den konut aldı. İranlıları 432 konut alımı ile Irak vatandaşları izledi. Şubat ayında Türkiye'den 259 Rus vatandaşı, 230 Afgan vatandaşı, 119 Kazakistan vatandaşı, 96 Alman vatandaşı, 92 Filistinli, 81 Ürdün vatandaşı ve 79 Yemen vatandaşı Türkiye'den konut alımında bulundu.