Sosyal Konutların Satışı, Kiralanmasına İBB Meclisi'nden İmamoğluna İzin Çıkmadı

İstanbul'da bazı sosyal konutların kiralama ve satışına ilişkin yetkinin Ekrem İmamoğlu'na verilmesine ilişkin yetki teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi.
Sosyal Konutların Satışı, Kiralanmasına İBB Meclisi'nden İmamoğluna İzin Çıkmadı

İstanbul'da bazı sosyal konutların kiralama ve satışına ilişkin yetkinin Ekrem İmamoğlu'na verilmesine ilişkin yetki teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından reddedildi. İlgili teklif daha önce de reddedilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Şubat 2021 birleşimi gün içerisinde gerçekleştirildi. Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde ve koronavirüs salgın önlemleri kapsamında gerçekleştirilen toplantıda toplam 80 farklı başlık ele alındı. Bu başlıklar arasında sosyal konutların yetki devirine ilişkin düzenlemede yer aldı.



İBB MECLİSİNDEN İMAMOĞLU'NA RET



İBB Meclisi 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul tarafından yönetilen birleşim kapsamında daha önce de İBB Meclisine gelen yetki devri düzenlemesi ele alındı. Söz konusu düzenleme İstanbul'un eşitli ilçelerdeki belediyeye ait sosyal konutların, tahsis, kiralama, tahsisen satışı için belediye başkanına yetki verilmesini amaçlıyor. Daha önce ki dönemlerde tam dört daha İBB Meclisine gelen ve reddilen düzenlemeye dair yeni görüşmelerde AK Parti kanadından açıklamalar geldi.



Meclis Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar sosyal konutların durumlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaynar ilgili konutların AK Parti döneminde yapıldığını ifade ederek bu konutların kimlere hangi şartlarda tahsis edileceğine ait belgelerin hazırlanarak komisyona gönderilmesi gerektiğini vurguladı.



Konuşmasının devamında düzenlemede yer alan maddeleri eleştirilen Kaynar, "Israrla 'Siz yetkiyi bize devredin, biz gerekeni yaparız' diyorlar. Yani belediye meclisi kendisine ait olan bir yetkiyi hiçbir şart öne sürmeden ve hiçbir içerik bilgisi olmadan nasıl devretsin ve niye devretsin? Bir kere hukukta temel bir kural vardır, Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda onlarca kararı var." açıklamasında bulundu. Konuşmasının devamında söz konusu konutların ecekondu tasfiyesi için yapıldığını hatırlatarak konutların devri ve kullanımına ilişkin şartların belli olduğunu söyledi. Belediyeninde bu durumda denetleyici olduğunun altını çizdi.



Emlak365.com