Süleyman Soylu Ve Binali Yıldırım Suriye'nin İdlib Kentinde Mültecilere Ev Bağışı Yaptılar!

Suriye'nin yeniden inşası için Türkiye'den yardımlarla 250 ev inşa edildi. İdlib kentinin Kelbit bölgesinde yapılan evlerin 50'sinin AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve ailesinin yardımları ile inşa edildiği bildirildi.
Süleyman Soylu Ve Binali Yıldırım Suriye'nin İdlib Kentinde Mültecilere Ev Bağışı Yaptılar!

Suriye'de yaşanan iç savaş etkisini azaltarak devam etse de mağdur olan Suriyeliler yeni bir yaşama başlamak istiyorlar. Suriye'nin yeniden inşası ve Suriyelilerin huzur içerisinde yaşayabilmeleri için Türkiye elini taşın altına sokuyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından sivil toplum kuruluşları da devreye sokularak “Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız” kampanyası başlatılmıştı. Bu kampanyaya Türk yardımseverler oldukça geniş şekilde katılım gösterdiler. Bölgeye bugüne kadar çok çeşitli insani yardımlar yapıldı. Gıdadan temizlik maddelerine, giyimden diğer ihtiyaç maddelerine kadar tırlarla yardım Suriye'nin İdlib kentine ulaştırıldı.

Türkiye'nin İdlib için yaptığı yardımların bir kısmı da kentte savaş mağduru olan ailelerin yaşayabilecekleri briket evlerin yapımı oldu. Bir süredir yapımına başlanılan ve inşaatı tamamlanan briket evlerin de açılışları gerçekleştirilerek savaş mağduru ailelere teslim ediliyor.

İdlib şehrinde yaşayan mülteciler daha sağlıklı koşullarda hayatlarını devam ettirsin diyerek 3500 briket evin yapımına başlanmıştı. Bu evlerin inşasının büyük bir kısmı tamamlandı. Son olarak İdlib'in Kelbit bölgesinde yapımı bitirilen 250 evin açılışı teslim edilerek mülteci ailelere teslim edildi.

SÜLEYMAN SOYLU VE BİNALİ YILDIRIM EV BAĞIŞINDA BULUNDU

Verilen bilgilere göre bir briket evin maliyeti 2.500 TL'yi buluyor. Bu evlerin finansmanını karşılamak için geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 20 evin maliyetini kendisinin karşılayacağını söyleyerek bağışta bulunmuştu. Ayrıca ev bağışlayan isimler arasında AK Parti İzmir Milletvekili, es Başbakan Binali Yıldırım da yer aldı. Binali Yıldırım kendisinin ve ailesinin adına 50 ev bağışı yaptı.

İdlib'in Kelbit bölgesinde 30 dönümlük arazi üzerine kurulan evler 24 metrekarelik alanlardan oluşuyor. Evlerden inşaatı tamamlananlar sırayla savaş mağduru mülteci ailelere teslim ediliyor. Bu mülteci aileler yeni evlerinde daha iyi şartlarla yaşamaya başlıyorlar. Ayrıca evlerin yapıldığı bölgeye ilerleyen günlerde okul, cami ve park gibi alanların da inşa edileceği bildirildi.

TÜRKİYE YARDIM ELİ UZATIYOR

Suriye'de çıkan iç savaşta Suriye halkının yanında olan devletlerin başında Türkiye geliyor. Türkiye hem Suriyelilere savaşta hayatlarını kaybetmemeleri için sınırlarını açtı hem de barınma, gıda ve benzeri ihtiyaçların karşılanması için Suriye'nin önemli bölgelerinde çeşitli yardımlarda bulundu.

Emlak365.com