Suudi Arabistan'ın Ambargo Kararı Konut Satış Rakamlarını Da Vurdu!

Skandal bir karara imza atarak Türk mallarını boykot edeceğini duyuran Suudi Arabistan bu seferde radarına Türkiye'den konut olan Suudileri aldı.
Suudi Arabistan'ın Ambargo Kararı Konut Satış Rakamlarını Da Vurdu!

Skandal bir karara imza atarak Türk mallarını boykot edeceğini duyuran Suudi Arabistan bu seferde radarına Türkiye'den konut olan Suudileri aldı. Geçen sene Eylül ayında 214 adet konut satın alan Suudi Arabistan vatandaşları bu sene Eylül ayında yaptırım tehdidi korkusu ile sadece 52 adet konut satın aldı.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan gerilim konut satışlarına da yansıdı. Suudi Arabistan hükümeti tarafından uygulanan yaptırım tehdidi sonrasında konut satış rakamlarında da düşüş yaşandığı gözlemlendi.



Cemal Kaşıkcı cinayeti sonrası gerilen ilişkiler iki ülke arasında yapılan karşılıklı açıklamalar sonrası Suudi Arabistan'da boykot çağrıları ve ambargo kampanyaları çizmeyi aştı. Ülke genelinde Türikye'den konut alan Suudi Arabistan vatandaşlarınınt takibe aldığı öğrenildi.



SUUDİ ARABİSTAN VATANDAŞLARI YAPTIRIM KORKUSU İLE EV ALMAKTAN VAZGEÇTİ!



Eylül ayına ait konut satış rakamları açıklanırken Suudi Arabistan vatandaşlarının konut alım taleplerinde yaşanan düşüş dikkat çekti. Yabancılara konut satış rakamları içerisinde 2019 yılının Eylül ayında 214 Suudi Arabistan vatandaşı Türkiye'den ev alırken 2020 yılında ise bu rakam yüzde 75 gibi rekor bir düşüşle 75 adet rakam seviyesine gerilemiş oldu.



Yaşanan düşüşün en büyük nedeni Suudi Arabistan kamuoyunda oluşan büyük baykot ve ambargo kampanyası ile Suudi Arabistan hükümeti tarafından ilerleyen dönemde yaptırım uygulamasına maruz kalma korkusu gösterildi.



Suudi Arabistan Genel İstihbarat Müdürlüğü tarafından 100 bin doların üzerinde ülkeden para çıkaran kişilerin takip altına alındığı, Türkiye'ye para gönderen kişilere ise para cezası uygulaması başlatıldığı öğrenilmişti.



Veliaht Prens Muhammed Bin Selman tarafından verilen talimat ile daha önce Türkiye'den ev alan kişilerin de evlerini satmaları talep edilmişti.



Emlak365.com