Tahliye Kararı Çıkarılan Kiracıyı Ev Sahipleri Evden Nasıl Çıkarırlar?
Ev sahipleri ile kiracılar arasında zaman zaman kiracılığın sona erdirilmesi için hukuki süreçler yaşanabiliyor. Bu durumda mahkemeye haklı gerekçe sunan ev sahipleri kiracıların evden tahliye edilebilmeleri için karar çıkarabiliyorlar. Tahliye kararı alındıktan sonra ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkarabilmek için hangi süreçleri takip etmeleri gerektiği merak konusu oluyor.
KİRACININ TAHLİYE KARARI NASIL UYGULANIR?
Kiracıların evlerden tahliye edilebilmeleri için mahkemelerden ev sahipleri tahliye kararı çıkartabilmektedirler. Bu karar sonrasında ev sahiplerinin atmaları gereken adımlar ise pek bilinmiyor. Mahkeme kararında tahliye yapılmasına dair hüküm varsa bu kararın uygulaması icra daireleri aracılığı ile yapılır. Bunun dışında herhangi bir tahliye yolu bulunmamaktadır.
EV SAHİPLERİ TAHLİYE KARARINI NASIL İŞLETİRLER?
Mahkemeden çıkan tahliye kararının ardından ev sahipleri icra dairelerinde başvurarak kararın icra edilmesini talep edebilirler. İcra müdürlükleri de bu kararın yerine getirilmesini sağlarlar. Ancak bu iş için bazı masraflar olabilmektedir. Bu masraflar talep eden tarafından yani ev sahibi tarafından peşin olarak karşılanır.
KİRACIYA EVDEN ÇIKMASI TEKLİF EDİLEBİLİR?
Ev sahipleri bu icra süreci işletilmeden kiracılarını evden nasıl tahliye edebileceklerini merak ediyorlar. Ancak bunun yasal süreçler içerisinde herhangi bir yolu bulunmamaktadır. Bunun için tek alternatif kiracının oluşacak zararlardan endişe ederek evden çıkma yolunu tercih edebilmesi mümkün olabiliyor. Bu konuda hakkında tahliye kararı çıkarılan kiracı ile iletişime geçen ev sahibi, eşyaların sokağa çıkarılmasının, malların yedd-i emine götürülmesinin mağduriyet oıluşturacağını ve bu şekilde evi boşaltmasını talep edebilir. Bu talebe kiracı uymak zorunda değildir ama genellikle büyük mağduriyetler oluşmaması için kiracılar bu teklifi kabul etmektedirler.