Tam Kapanma Başladı! Müteahhitler, İnşaat İşçileri Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Mı, İnşaat İşçilerine Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

17 gün sürecek olan tam kapanma dönemi resmen başlarken süreçte İçişleri Bakanlığı yasaktan muaf tutulacaklar ve sokağa çıkma izni verilenler hakkında bilgilendirmede bulundu. Peki, sokağa çıkma yasağı inşaat işçileri kapsıyor mu, inşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı, sokağa çıkma yasağında inşaat çalışma izni verilecek mi, inşaat çalışması sürecek mi, inşaat işçileri ve müteahhitler sokağa çıkma yasağından muaf mı, inşaat çalışanları izin belgesi örneği nasıl alınır?
Tam Kapanma Başladı! Müteahhitler, İnşaat İşçileri Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Mı, İnşaat İşçilerine Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı?

Koronavirüs vaka sayısının 60 binli seviyelere çıkması ile beraber kısmi kapanma kararları daha da sıkılaştırılmış, son kabine toplantısı ile Türkiye tam kapanma kararı almıştı. Tam kapanma kararı ile beraber tüm ülke genelinde uygulanacak 17 günlük sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçiş yapılmıştı.

Kararın alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine tam kapanma genelgesi göndermiş, genelge kapsamında sokağa çıkma yasağından muaf tutulanların listesi ilan edilmişti. Peki, inşaat işçilerine sokağa çıkma yasağı var mı, müteahhitler sokağa çıkma yasağından muaf mı, inşaatlar ve şantiyeler kapanacak mı?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İNŞAAT İŞÇİLERİ KAPSIYOR MU, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA İNŞAAT ÇALIŞMASI SÜRECEK Mİ?

Evet, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge kapsamına sokağa çıkma yasağı döneminde inşaat çalışmalarının süreceği ilan edildi. Şantiyelerde alınacak olan koronavirüs tedbirleri kapsamında inşaat çalışmaları devam edecek. Şantiyelerde çalışmalara ara verilmeyecek. İsteyen şantiyeler çalışmalarına bu süreçte de de devam edebilecek.

İNŞAAT İŞÇİLERİ, MÜETAHHİTLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MUAF MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 81 il valiliğine gönderilen Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında inşaat işçilerine ve müteahhitlere muafiyet tanınmış oldu. Yayımlanan Tam Kapanma Tedbirleri Genelgesi kapsamında "Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla üretim ve imalat tesisleri ile inşaat faaliyetleri ve bu yerlerde çalışanlar" maddesi eklenerek inşaat faaliyetleri de muafiyet kapsamına alındı.

Bu kapsamda inşaat faaliyetleri kapsamına giren şantiyelerde çalışan inşaat mühendisi, harita mühendisi, tekniker, inşaat işçisi, şantiye şefi ve müteahhit gibi belirlenen inşaat sahası içerisinde çalışan kişilere sokağa çıkma yasağından muafiyet hakkı tanınmış oldu.

Ancak söz konusu muafiyet hakkı sadece Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla geçerli olacak.