Tapu Çetesi Çökertildi! Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor, Sahte Dublör ve Kimlikle İşleme Karşı E Devlet SMS Kaydı Uyarısı Geldi

Tapu satışları alınan tüm önlemlere rağmen çeşitli dolandırıcılık girişimlerine sahne olmaya devam ediyor.
Tapu Çetesi Çökertildi!  Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor, Sahte Dublör ve Kimlikle İşleme Karşı E Devlet SMS Kaydı Uyarısı Geldi

Tapu satışları alınan tüm önlemlere rağmen çeşitli dolandırıcılık girişimlerine sahne olmaya devam ediyor. 25 milyon liralık arsayı hileli satış yöntemi ile ele geçirmek isteyen sahte tapu çetesine polis operasyonu gerçekleştirildi. Sahte kimlik ve dublör kullanılarak yapılmak istenen satış için çetenin 150 bin liralık emlak vergisi borcunu bile ödemesi akıllara durgunluk verdi. Detaylar haberimizde...

Tapu işlemlerinde sahte kimlik ve dublör kullanılarak yapılmak istenen hileli işlemlere bir yenisi daha eklendi.



SAHTE TAPU ÇETESİ BU SEFER AVA GİDERKEN AVLANDI, 25 MİLYON LİRALIK ARSA İÇİN 150 BİN LİRALIK EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDEYEN ÇETE ÜYELERİ YAKALANDI!



İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri almış oldukları bir ihbarı değerlendirerek teknik ve fiziki takip başlattı.



R.C. isimli bir kişinin çete lideri olduğu iddiası ile başlatılan soruşturmada çete üyelerinin bazı emlakçıları kullanarak tapu kayıtlarında telefon numarası kaydı olmayan ve yurt dışında yaşayan kişilerin bilgilerini edindi. Çete yapmış olduğu araştırmalar ile sahipleri yurt dışında yaşayan gurbetçiler olan, e devlet tapu SMS kaydı yaptırmayan yüksek tutarlı 3 tapu arsasını belirledi.



Bu tapulardan biri de 82 yaşında olan G.E. isimli gurbetçi kadına aitti. Kadının kimlik ve tapu bilgilerine ulaşan çete üyeleri kadının adına sahte kimlik ve telefon hattı çıkardı. Bir başka çete üyesinin annesini de yapmış oldukları makyaj ile yaşlı kadına benzetmeye çalıştılar.



Çete üyeleri arsanın satışı için 150 bin liralık vergi borcunu dahi ödedi. Satış işlemleri için notere giden çete üyeleri sahte kimlik ve imza ile bir diğer çete üyesi için noterden vekalet çıkardı.



Son olarak Başakşehir Tapu Müdürlüğü'ne giden çete üyeleri satış için sahte evraklarla imza attı. İmzanın atılması ile harekete geçen ekipler çete üyelerini göz altına aldı. Üçünün avukat olduğu 18 kişi göz altına alınırken yapılan işlemlerin ardından çete lideri R.C ve 3 avukatla beraber 9 kişi daha göz altına alındı.



Tapu Çetesi Çökertildi!  Tapusu Olan Herkesi İlgilendiriyor, Sahte Dublör ve Kimlikle İşleme Karşı E Devlet SMS Kaydı Uyarısı Geldi



MUTLAKA E DEVLET TAPU SMS KAYDI YAPIN!



Sahtekarlık girişimine kaşı e devlet tapu SMS kaydı uyarısı gelirken tapusu olan kişilerin e devlet üzerinden TAPU SMS KAYDI yazarak çıkan ekranda cep telefonlarını kayıt etmeleri gerekiyor. Tapu telefon bilgileri beyan ekranından sisteme cep telefonu numarasını kaydeden kişilere tapuları üzerinde işlem yapılmaya çalışılması halinde cep telefonu ile uyarı bildirimi gönderildiği için bu tip mağduriyetlerin yaşanmasının önüne geçiliyor.



Emlak365.com