Tapu Daireleri Bugün Açık Mı, Arefe Günü Resmi Kurumlar Çalışıyor Mu?

19 Temmuz Pazartesi Arefe günü tapu işlemleri olan kişiler tapu dairesi açık mı, bugün çalışıyor mu sorusuna yanıt arıyorlar. Arefe günü resmi tatil mi?
Tapu Daireleri Bugün Açık Mı, Arefe Günü Resmi Kurumlar Çalışıyor Mu?

Çalışanların uzun süredir beklediği, koranavirüs salgını sonrası kısıtlama olmaksızın geçirilecek olan ilk bayram olacak olan Kurban Bayramı tatili başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrasında yapılan Ulusa Sesleniş konuşması ile Kurban Bayramı tatili kararı netlik kazanmıştı.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NE ZAMAN BİTECEK?

Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak ilan edildi. Bu kapsamda 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü, 2021 yılı resmi tatil takvimi ile yarım gün tatil olarak belirlenen Arefe günü devlet memurları için idari izin kapsamın alındı. Böylelikle resmi kurum ve kuruluşlarda görevli olan devlet memurları ile kamu işçileri 19 Temmuz günü yapacakları yarım günlük mesai için izinli sayıldı.

Verilen idari izin kararı ile devlet memurları ve kamu işçileri için Kurban Bayramı tatili 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü başladı ve 9 gün olarak belirlenen sürenin sona erdiği tarih olan 26 Temmuz 2021 Pazar günü sonuna kadar devam edecek. Kamu personelleri 27 Temmuz 2021 Pazartesi sabahı çalışmalarına başlayacaklar.

Özel sektör çalışanları için ise tatil 19 Temmuz 2021 Pazartesi günü öğleden sonra başlayacak ve 24 Temmuz 2021 Cumartesi günü itibari ile sona erecek. Yani özel sektör çalışanları 4,5 gün tatil yapacak. Cumartesi ve Pazar günü tatil yapan özel sektör çalışanları için ise mesai devlet memurlarında olduğu gibi 27 Temmuz 2021 günü başlayacak ve 6,5 gün olacak.

Tapu Daireleri Bugün Açık Mı, Arefe Günü Resmi Kurumlar Çalışıyor Mu?

TAPU DAİRELERİ BUGÜN AÇIK MI, AREFE GÜNÜ PAZARTESİ TAPU ÇALIŞIYOR MU?

Hayır, ne yazık ki bugün kamu kurum ve kuruluşlarında yarım gün idari izin uygulandığı için normalde öğlene kadar çalışacak olan tapu daireleri kapalı olacak.

Tapu işlemleri olan vatandaşlar işlemlerini 9 günlük bayram tatili sonrasında yapabilecekler. Kamu kurum ve kuruluşları resmi tatil olması nedeniyle kapalı olacak. Tapu dairelerinde işlemler 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibari ile başlayacak. Tapu randevusu almak isteyen kişilerin resmi tatil olması nedeni ile randevu işlemlerini Pazartesi günü için almaları önerilmektedir. Tapuda işlemler 26 Temmuz Pazartesi günü itibari ile başlayacak.