Tapu Daireleri Bugün Açık Mı, Arefe Günü ve Bayramda Çalışıyor Mu?

Arefe günü nedeni ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile açık olan işyerleri ve kurumlar belirlendi. Peki, tapu daireleri bugün açık mı, 12 Mayıs 2021 Çarşamba Arife günü tapu çalışıyor mu, bayramda kapalı mı olacak, çalışacak mı?
Tapu Daireleri Bugün Açık Mı, Arefe Günü ve Bayramda Çalışıyor Mu?

Koronavirüs salgını neden ile yasakların gölgesinde geçen Ramazan Ayını geride bırakmaya hazırlanan İslam alemi bayram hazırlıklarına başladı.İçişleri Bakanlığı ise hem Arefe günü hem de Ramazan Bayramı boyunca açık olacak işyeri ve kurumları genelge yayımlayarak duyurdu.

RAMAZAN BAYRAMINDA VE AREFE GÜNÜ TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, TAPU BUGÜN ÇALIŞIYOR MU, BAYRAMDA KAPALI MI OLACAK?

17 günlük tam kapanma döneminde sadece randevulu işlemleri vermeye başlayan tapu daireleri 9 günlük bayram tatili boyunca kapatılmıştı. Arefe günü de devam eden bu karar nedeni ile 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü tapu daireleri kapalı kalmaya devam edecek.

Yine Ramazan Bayramı olarak belirlenen 13 Mayıs Perşembe ve 14 Mayıs Cuma günü de tapu daireleri kapalı kalmaya devam edecek. Zaten 15 Mayıs Cumartesi ve 16 Mayıs Pazar günü de hafta sonu günlerine denk geldiği için tatil devam edecek.

TAPU DAİRELERİ NE ZAMAN AÇILACAK, TAPU DAİRELERİNDE KONUT SATIŞI VE TAPU İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Resmi kurumlar 9 günlük bayram tatili nedeni ile 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar kapalı olacak. 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü tapu daireleri açılacak ancak yine sadece tapu da randevulu işlemler yapılacak. Randevusu olmayan kişilerin başvuruları işleme alınmayacak. Bu nedenle tapuya gitmeden önce mutlaka randevu alınması gerekecek.

Sonrası için ise Kabine Toplantısı ile açıklanacak olan karar takip edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısı sonrasında alınacak yeni kararlara göre tapuların çalışma saatleri ve düzenleri de belirlenmiş olacak.