Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Son Rakamları Açıkladı, Arsa Satışları Yüzde 20 Arttı, Günlük 20-22 Bin Konut Satışı Yapıldı!

2020 yılına ilişkin son rakamları açıklayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı hem koronavirüs salgını hem de konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerin ardından konut ve arsa satış rakamlarında yaşanan değişimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Son Rakamları Açıkladı, Arsa Satışları Yüzde 20 Arttı, Günlük 20-22 Bin Konut Satışı Yapıldı!

2020 yılına ilişkin son rakamları açıklayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı hem koronavirüs salgını hem de konut kredisi faiz oranlarında yapılan indirimlerin ardından konut ve arsa satış rakamlarında yaşanan değişimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Son rakamlar haberimizde..

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı taşınmaz satış rakamları hakkında son verileri açıkladı. Koronavirüs salgını nedeni ile etkilenen gayrimenkul sektörü hakkında son rakamları duyuran Zeki Adlı konut satışlarında kamu bankaları tarafından verilen düşük faizli konut kredisi desteğinin büyük katkısı olduğunu söyledi.



EN FAZLA ARSA SATIŞI YAPILAN İLLER HANGİLERİ?



Kredi faiz oranlarının düşmesinin yanı sıra koronavirüs salgını sonrasında vatandaşın arsalara olan ilgisinin rekor oranda arttığını belirten TKGM Zeki Adlı "Ocak-ekim döneminde toplam 368 bin 215 arsa satışı gerçekleşmiştir, geçen yıla göre arsa satışında yaklaşık yüzde 20'lik bir artış söz konusu. Bu satış işlemlerinden 23 bin 702 satış ipotekli olarak yapılmıştır. Arsa satışlarında en fazla işlem yapılan iller de konut satışıyla paralel. Bu iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Gaziantep, Adana, Kocaeli, Bursa ve Tekirdağ'dır" diyerek en çok arsa satılan illeri de duyurdu.



Adlı yapmış olduğu açıklamasında pandemi sonrasında hobi bahçelerine rekor ilgi artışı olduğunu ancak hobi bahçesi satışlarının kooperatif hissesi olarak yapıldığı için bu bilgilerin kayıtlara geçmediğini dile getirdi.



EN FAZLA KONUT SATILAN İLLER HANGİLERİ?



Bazı illerde konut satışı rakamlarında yüzde 300 artış yaşandığına dikkat çeken Zeki Adlı "Türkiye genelinde marttan ekime kadar artış oranına baktığımızda geçen yıla oranla yüzde 27 civarında bir artış var. Ocak-ekim döneminde ise 1 milyon 281 bine yakın konut alım satımı gerçekleşti. Kredi kullanılarak alınan konutlarda yüzde 42,5 artış var. Vatandaşın yüzde 42'den fazlası kredi kullanarak konut alım satımı yapmış.



Kredi kullanmayanların oranında ise düşüş var, yüzde 3'lük bir azalma olmuş. İkinci el konutlarda satış daha fazla, birinci el konutlar ona göre daha az. Bu sene Ocak - Ekim döneminde ipotekli konut satışı ise geçen seneye göre yüzde 124,2 artmış" diyerek son rakamları kamuoyuna duyurdu. En çok konut satışı yapılan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Konya, Kocaeli, Adana ve Gaziantep olarak sıralandı. İstanbul yabancıların da gözdesi oldu ve yabancılara en çok konut satışı yapılan il yine İstanbul oldu.



Emlak365.com