Tapuda Randevu Krizi! Web Tapu Alım Satım Randevusu Almak Zorlaştı, Vatandaş Noterlere Yöneldi

17 günlük tam kapanma, uzun süren bayram tatili, kamuda esnek çalışma modeli ve koronavirüs nedeni ile raporlu olan çalışanların sayılarının artması üzerine tapu dairelerinde ve nüfus müdürlüklerinde randevu krizi yaşanmaya başlandı. Tapu işlemi yapmak isteyen kişilerin randevu alması için kurulan web tapu uygulaması üzerinden randevu almak zorlaşırken sürenin 1 aya kadar uzaması vatandaşları mağdur etmeye başladı.
Tapuda Randevu Krizi! Web Tapu Alım Satım Randevusu Almak Zorlaştı, Vatandaş Noterlere Yöneldi

Tapuda randevu almak son derece zor bir hale gelmeye başlarken konu hakkında vatandaşların şikayetleri de arttı. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Çetin Aydın tarafından yapılan haber ile vatandaşların Tapu ve nüfus işlemleri için almaları gereken randevularda süre 1 aya kadar uzadığı iddia edildi.

Konu hakkında çok sayıda vatandaşta şikayetlerini dile getirirken özellikle de web tapu üzerinden alınan randevularda yaşanan aksamalar dikkat çekti. Bilindiği üzere Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından web tapu uygulamasına geçiş yapılmış, tapuda alım, satım, devir gibi işlemler için artık randevu alınması zorunlu hale getirilmişti.

TAPUDAN RANDEVU ALAMIYORUM DİYENLERİN SAYISI ARTIYOR!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma sunulan web tapu uygulaması üzerinden randevu almak isteyen kişilerin şikayetleri artmaya devam ediyor. Konu hakkında emlakçılar da mağdur olduklarını belirterek şikayetlerini dile getiirken son 1 aydır web tapu üzerinden randevu işlemlerinde aksamalar yaşandığı belirtiliyor.

Pek çok kişi uzun uğraşlara rağmen tapudan randevu alamadıklarını belirterek noterlere yöneldiklerini belirtirken bir aydır tapu girişi yapılamadığı ve soruna çözüm bulunması istendi. Web tapu üzerinden randevu girişlerinde randevu talebi yanıtı aynı gün içinde gelirken şikayet forumlarında pek çok kişi başvuru yapmasının üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bekledikleri randevu yanıtının gelmediğini iddia ederek şikayet oluşturdu.

Tapuda Randevu Krizi! Web Tapu Alım Satım Randevusu Almak Zorlaştı, Vatandaş Noterlere Yöneldi

Sorun hakkında danışmak için tapu dairelerine giden vatandaşlar randevuları olmadığı için tapu dairelerine sokulmadıklarını belirterek seslerini sosyal medya ve online şikayet siteleri üzerinden duyurmaya çalışıyorlar.

TAPU DAİRELERİ NEDEN RANDEVU VERMİYOR?

Yetkililer tarafından konu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken kuruma şikayet yapan vatandaşlara ise yaşanan sorunun nedeni ile olarak ise uzun süren bayram tatili ve 17 günlük tam kapanma nedeni ile işlemlerin birikmesi, kamuda esnek çalışma modeli ile koronavirüs temaslı raporlu personelin sayısının artmasına bağlıyorlar.