Tapuda Sahtecilik Operasyonu! 50 Milyonluk Vurgun Yapıldı, Mirasçılık Belgesi İle St. Antuan Kilisesi Bile Satılmaya Çalışıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü almış olduğu önlemler ile kötü niyetli insanların sahtecilik girişimlerini engellemeye çalışsa da ne yazık ki sahtekarların geliştirdikleri yöntemler ağızları açık bırakıyor.
Tapuda Sahtecilik Operasyonu! 50 Milyonluk Vurgun Yapıldı, Mirasçılık Belgesi İle St. Antuan Kilisesi Bile Satılmaya Çalışıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü almış olduğu önlemler ile kötü niyetli insanların sahtecilik girişimlerini engellemeye çalışsa da ne yazık ki sahtekarların geliştirdikleri yöntemler ağızları açık bırakıyor. Sahte mirasçılık belgesi ve dublör kullanarak yapılan girişimlerin sayıları her geçen gün artıyor. Bunlardan biri de İstanbul'da yaşandı ve 50 milyon liralık bir vurguna imza atıldı.

Tapu SMS kaydı ile vatandaşları güvence altına almaya çalışan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bir yandan da dolandırıcılar ile mücadele etmeye devam ediyor. Her geçen gün yeni bi dolandırıcılık girişimi ortaya çıkarılırken bunlardan biri de İstanbul Beyoğlu Tapu Müdürlüğü tarafından ortaya çıkarıldı.



Sabah Gazetesi yazarı Dilek Yaman tarafından yapılan habere göre Beyoğlu Tapu Müdürlüğü yetkilileri İstanbul'un en büyük kiliselerinden biri olan Beyoğlu'nda yer alan St. Auntan Kilisesi ile irtibata geçerek sahte belge ile tapu satışı konusunda bilgilendirmede bulundu. Yapılan uyarı sonrasında Vatikan Avukatı Afşin Hatipoğlu ile kilisenin başrahibi Iulian Pişta, kilise ve müştemilatına tedbir kararı aldırmıştı.



YURT DIŞINDA YAŞAYAN KİŞİLERİN TAŞINMAZLARINI SAHTE EVRAKLARLA SATARAK VURGUN YAPMIŞLAR!



Yapılan incelemeler sonrasında düzenlenen operasyonda çok sayıda kişi tapuda sahtecilik iddiası ile yakalanarak göz altına alınmıştı. Yapılan soruşturma kapsamında aralarında benzer suçlarla da hakkında daha önce soruşturma açılan Sebahattin Gök dikkat çekti. Sebahattin Gök iddialara göre aralarında İtalya, Amerika ve Fransa'nın yer aldığı çok sayıda ülkeye giderek tarihi kilisenin kayıtlı olduğu isimlerin varislerine ulaştı ve Çerkezköy'den edindiği mirasçılık belgesi ile kiliseyi satmaya çalıştı.



Yapılan titiz çalışma sonrasnıda çökertilen çetenin bu yöntem ile 50 milyon liralık büyük bir vurgun yaptıkları tespit edilmişti. Vatandaşların bu tip dolandırıcılık olaylarına karşı kendilerini güvence altına alabilmek adına mutlaka tapu SMS kaydı yaptırmaları gerekiyor. E devlet üzerinden tamamen ücretsiz olarak yapılan bu işlem ile tapunuz adına devir, satış, haciz gibi tüm işlemler için tarafınıza önceden bilgilendirme mesajı gönderiliyor.



Emlak365.com