Tapulu Evi Olmayanları İlgilendiriyor! İlk Adımı Atacak Olanlara 31 Bin 149 TL

Vakıfbank konut hesabı ile birikim yapacak olanlar için devlet katkısı yüzde 15, yüzde 18 ve yüzde 20 oranında olacak. Ev alacaklar için en yüksek katkı tutarı ise 31 bin 149 TL olacak.
Tapulu Evi Olmayanları İlgilendiriyor! İlk Adımı Atacak Olanlara 31 Bin 149 TL

Devlet katkılı konut hesabı açıp içerisinde para birikimi yapanlar diğer şartları da sağlamaları durumunda çok önemli tutarlarda devlet desteği alırlar. Konut hesabında Vakıfbank'ı tercih edenler 2021 yılı için 31 bin 149 TL geri ödemesiz destek alacaklar. Ayrıca bu rakam önümüzdeki yıllar için daha yüksek olacak.

VAKIFBANK KONUT HESABINDA HİBE TUTARI

Vatandaşların konut hesabı açmaları, birikim yapmaları ve konut hesabı açma şartlarına ilişkin tüm detayları aşağıda aktardık. Tüm bu bilgiler öncesinde vatandaşların Vakıfbank'tan ne kadar destek alabileceklerine dair tabloyu paylaşıyoruz. Eğer vatandaşlar 36 ay, 48 ay ve 60 ay birikim yaparlarsa alabilecekleri destek tutarları tablodaki gibi olacak.

Vakıfbank Ev Destek Tablosu

Tapulu Evi Olmayanları İlgilendiriyor! İlk Adımı Atacak Olanlara 31 Bin 149 TL

Tabloda yer alan rakamlara göre; Vakıfbank'ta 48 aya kadar birikim yapanlar, bankada biriktirdikleri paranın yüzde 15'i kadar destek alabilecekler. Azami rakam yaklaşık 27 bin TL olacak. Birikim tutarı 60 aya kadar olursa ödenecek tutar 29 bin TL'yi aşıyor. 60 ve üzeri için ise destek oranı yüzde 20, azami rakam ise 31 bin 149 TL olacak.

KONUT HESABI İLE GERİ ÖDEMESİZ DEVLET DESTEĞİ ALMAK İÇİN

Vakıfbank resmi sitesinden alınacak destek ödemelerine dair açıklamasında "Asgari 3 yıl boyunca düzenli birikim yapmanız halinde hesapta biriken paranın % 20'sine kadar devlet katkısı avantajı sağlayın." bilgisini verdi. Konut hesabı ile destek almak isteyenler için ise şartlar var.

İlk bölüm şartları konut hesabı açma şartları; Türk vatandaşı olup 18 yaşından büyük olan herkes konut hesabı açtırabilir. Ancak her bir vatandaş bir bankadan en fazla bir konut hesabı açabilir.

Konut hesabından destek almak için en az 3 yıl 36 ay ödeme yapmak gerek. Birikim yapıp destek almak isteyenler ise 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapmak zorundalar.

Ayrıca hesaptan para kullanımı Vakıfbank'ın belirlediği esaslara göre yapılacak. Banka hesaptan para çekimi kuralını "Konut Hesabı’ndan 1 dönem içerisinde en fazla iki kez para çekilebilmektedir. Çekim hakkının kullanılması halinde Konut Hesabı’nda kalan bakiyenin, hesabın açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekmektedir." ifadeleriyle aktardı.

Ödemeler aylık veya 3 aylık dönemli olabilir.

Konut hesabı açmak birikim yapmak ve devlet katkılı 31 bin 149 TL destek almak isteyenler başvurularını Vakıfbank şubelerine yapabilirler.