Tapusu Olanlar Dikkat! Sahte Dublörle Tapu Satışı Yapılıyor, E Devlet Üzerinden SMS Kaydı Yaptırmayanların Evi Habersiz Satılıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlü Zeki Adlı çok önemli uyarılarda bulundu. Son dönemde dolandırıcıların akıl almaz yöntem bulduklarını açıklayan TKGM Zeki Adlı sahte dublör yöntemi ile çok sayıda satış girişimi olduğunu belirterek vatandaşların e devlet üzerinden tapu SMS kaydı yaptırmalarını istedi. Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor, tapusu olanlar dikkat! Tapu SMS kaydı nereden yapılır, e devlet tapu işlemleri neler, evimi benden habersiz satabilirler mi, tapusu olanların dikkat etmeleri gereken
Tapusu Olanlar Dikkat! Sahte Dublörle Tapu Satışı Yapılıyor, E Devlet Üzerinden SMS Kaydı Yaptırmayanların Evi Habersiz Satılıyor

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlü Zeki Adlı çok önemli uyarılarda bulundu. Son dönemde dolandırıcıların akıl almaz yöntem bulduklarını açıklayan TKGM Zeki Adlı sahte dublör yöntemi ile çok sayıda satış girişimi olduğunu belirterek vatandaşların e devlet üzerinden tapu SMS kaydı yaptırmalarını istedi. Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor, tapusu olanlar dikkat! Tapu SMS kaydı nereden yapılır, e devlet tapu işlemleri neler, evimi benden habersiz satabilirler mi, tapusu olanların dikkat etmeleri gerekenler neler, tapuda sahtecilik nasıl yapılıyor, sahte, hileli tapu satışı nasıl yapılır?

Son dönemde tapuda yaşanan sahtecilik girişimlerinin artması üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı tapusu olan herkesi ilgilendiren çok önemli bir açıklamada bulundu.



TAPUSU OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR, TAPUSU OLANLAR DİKKAT! E DEVLET ÜZERİNDEN HEMEN BUNU YAPIN, SONRA PİŞMAN OLMAYIN...



Son dönemde sık sık haberlere de konu olan tapu dolandırıcılığı girişimleri hakkında açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı "Zafiyetin olduğu noktaları memurlarımız zaman içinde çok iyi öğreniyorlar. Böyle olunca da bu tür art niyetli insanların, bu tür olaylarını ortaya çıkarabiliyorlar.



Sadece bu sene 25 milyar lira değerindeki sahteciliğin önüne geçti arkadaşlarımız; çok büyük bir rakam. Ağırlıklı olarak dublör kullanmak suretiyle geliyorlar, kılık değiştiriyorlar, nüfus cüzdanında ona göre dublörün resmini kullanıyorlar" diyerek sahte dublörle tapu satışı girişimlerinin son dönemde artış gösterdiğini belirterek vatandaşların konu hakkında önlem almalarını istedi.



E devlet tapu SMS kaydı önlemine dikkat çeken Zeki Adlı "Tavsiyem, her halükarda bizdeki bilgilerini güncellesinler. Çünkü bizdeki bilgiler güncel olursa biz tapuyla ilgili bir işlem olduğu zaman hemen cep telefonlarına mesaj gönderiyoruz. Diyoruz ki 'şu anda şöyle bir işlem' var. O telefon numarası bizde yoksa bu haberleşmeyi sağlayamıyoruz.



Onun için bu bilgileri güncellerlerse gayrimenkulleriyle ilgili bütün işlemlerden cep telefonlarına gideceği için haberdar olurlar. Dolayısıyla bu tür şeylerin önüne geçerler. Bu güncellemeyi e-Devlet kapısı üzerinden, çok rahat bir şekilde yapabilirler" diyerek tapu SMS kaydı yapılarak habersiz satış hakkında önlem alabileceklerini dile getirdi.



Tapusu Olanlar Dikkat! Sahte Dublörle Tapu Satışı Yapılıyor, E Devlet Üzerinden SMS Kaydı Yaptırmayanların Evi Habersiz Satılıyor



E-DEVLET TAPU SMS KAYDI NEREDEN, NASIL YAPILIR?



E DEVLET ÜZERİNDEN TAPU SMS KAYDI YAPMAK İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ...



Yukarıda yer alan linki tıkladığınız anda karşınıza aşağıda yer alan ekran çıkacaktır. Burada yer alan onaylıyorum butonunu tıklayıp cep telefonu numarınızı alan kodu ve telefon hanesi olarak doldurup kaydetmeniz durumunda tapunuzu koruma altına alabilirsiniz.



Tapusu Olanlar Dikkat! Sahte Dublörle Tapu Satışı Yapılıyor, E Devlet Üzerinden SMS Kaydı Yaptırmayanların Evi Habersiz Satılıyor



Bu işlemi yapan kişilerin sahibi oldukları tapu üzerinde tapu satışı, devri ya da ipotek gibi işlem yapılmak istenmesi halinde kayıt etmiş oldukları cep telefonu numarasına bilgilendirme mesajı gönderilmektedir. Bu sayede vatandaş işlem yapılmadan 1 gün önce satıştan haberdar edildiği için habersiz satışı iptal etme imkanına sahip olarak tapularını koruma altına alıyorlar.



Emlak365.com