Tarihi Bulgur Palas Binası İBB Tarafından Satın Alındı!

Şatoyu andıran görüntüsü ile İstanbul'un 7. tepesinde yer alan ve İttihat ve Terakki Cemiyeti döneminde Bolu Milletvekili Mehmet Habib Bey tarafından yaptırılan tarihi Bulgur Palas binası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındı. Bulgur Palas nerede, İBB binayı ne yapacak, neden satın alındı?
Tarihi Bulgur Palas Binası İBB Tarafından Satın Alındı!

İstanbul'un en önemli tarihi binaları arasında yer alan ve İttihat ve Terakki Cemiyeti döneminde Bolu Milletvekili Mehmet Habib Bey tarafından yaptırılan Tarihi Bulgur Palas Binası satışa çıkarılmıştı.

Şatoyu andıran görüntüsü ile dikkat çeken ve İstanbul'un 7. tepesinde yer alan bina geride bıraktığımız aylarda satışa çıkarılmış, binanın satış bedeli ise 30 milyon lira olarak duyurulmuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU DUYURDU! TARİHİ BULGUR PALAS BİNASI İBB TARAFINDAN SATIN ALINDI

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul'un yedinci tepesi artık İstanbulluların. Tarihi yarımadanın 7. tepesinde yer alan, yıllardır kaderine terk edilmiş Bulgur Palas'ı İBB olarak satın aldık. Şimdi bu tarihi yapıyı tüm İstanbulluların kullanacağı bir kültür mekanına dönüştüreceğiz. Şehrimize hayırlı olsun” diyerek tarihi binayı satın aldıklarını duyurdu.

Tarihi binayı yenileyerek tüm İstanbulluların kullanabilecekleri yeni bir kültür sanat merkezi haline getireceklerini belirten İmamoğlu'nun paylaşımı kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

BULGUR PALAS BİNASI NEREDE, KİMİN, KİMDEN SATIN ALINDI, KİM SATTI?

İttihat ve Terakki Cemiyeti döneminde Bolu Milletvekili Mehmet Habib Bey tarafından 1908 yılında yaptırılan tarihi bina Habib Bey'in bankaya olan borçlarını ödeyememesi nedeni ile 1926 yılında Osmanlı Bankası'na geçti.

Osmanlı Bankası tarafından bir dönem arşiv binası olarak kullanılan tarihi bina sonra atıl durumda kalması ile birlikte Garanti Bankası'na devredildi. Uzun yıllardır kaderine terk edilmiş bir şekilde boş duran bina bakımsızlık nedeniyle oldukça yıpranırken tarihi binanın da içerisinde yer aldığı 9.5 dönümlük alan İBB meclisinde yenileme alanı olarak imar planı onayı almıştı.

Tarihi Bulgur Palas Binası tarihi yarımada sınırları içerisinde İstanbul'un 7. tepesinde Fatih Cerrahpaşa sınırları içerisinde yer alıyor.