Tarım Arazilerine Hobi Bahçesi Yapanlara Hapis Cezası Yolda! Hobi Bahçesi Yasası Teklifine Yeni Kanun Maddesi Ekleniyor

Uzun süredir gündemde olan ve tartışmalara neden olan hobi bahçelerinin yıkılması konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Tarım Arazilerine Hobi Bahçesi Yapanlara Hapis Cezası Yolda! Hobi Bahçesi Yasası Teklifine Yeni Kanun Maddesi Ekleniyor

Uzun süredir gündemde olan ve tartışmalara neden olan hobi bahçelerinin yıkılması konusunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AK Parti tarafından hazırlanan ve bugün TBMM Genel Kurulunda görüşülecek Gıda Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ilişkin yeni açıklamalar geldi. Söz konusu yasa teklifine yeni kanun maddesi ekleniyor!

AK Parti tarafından hazırlanan ve bugün TBMM Genel Kurulunda üzerindeki görüşmeler devam edilecek olan Gıda Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ilişkin yeni açıklamalar geldi.



KAÇAK HOBİ BAHÇESİ YAPARAK SATANLARA 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI VE 250 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI GELİYOR!



Konu hakkında açıklama yapan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç bugün üzerinde görüşmelerin süreceği kanun teklifine bir madde daha eklemeyi planladıklarını belirterek asıl amaçlarının tarım arazilerini hukuksuz bir şekilde imara açan ve küçük parseller halinde fahiş fiyatlara satarak büyük rant elde eden kişiler olduğunu belirterek "Bunlar, tarım arazilerini tescil edilemeyecek şekilde paylara ayırdıktan sonra anonim şirketler, kooperatifler kurmak yoluyla küçük hisselere bölüp satıyorlar. Tarım arazisiyken 1 liraya aldıkları yerleri hobi bahçesine çevirerek 100 liraya satmak suretiyle haksız bir kazanç elde ediyorlar" diyerek bu konuya değindi.



Kılıç asıl amaçlarının bu haksız kazançları elde eden kişiler olduğunu belirterek "Bu haksız kazancı elde edenlere karşı bir madde ilave ediyoruz. Düzenlemeyle tarım arazilerinin tescil edilemeyecek şekilde anonim şirket veya kooperatif gibi ortaklıklar kurarak, hobi bahçesi gibi yöntemlerle amacı dışında kullanılmasına aracılık edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası, 100 günden 1000 güne kadar adli para cezası gelecek. Ayrıca bu tüzel kişilikler için de 50 bin liradan 250 bin liraya kadar para cezası getirmeyi düşünüyoruz" diyerek suç işleyen kişilere yönelik olarak uygulanacak yaptırımların ağırlaştırılacağını dile getirdi.



HOBİ BAHÇELERİ YIKILACAK MI?



Daha önce konu hakkında açıklama yapan AK Parti Milletvekili Muş'ta benzer bir açıklama yaparak amaçlarının hobi bahçesi olan kişileri mağdur etmek olmadığını söylemiş, hobi bahçesi yapıp satan kişileri ve firmaları takip edeceğini dile getirmişti. Söz konusu yasa teklifi üzerinde komisyon görüşmelerinde değişiklik yapılıp yapılmayacağı takip edilecek.



Ancak kulislerde yapılan konuşmalara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıkıma karşı olduğunu ve yasanın bu yönde değiştirilmesini istediği bilgisi dile getiriliyor.



Emlak365.com