Tasfiye Edilen Faizsiz Konut Şirketleri İçin Evim Mağdurları Mecliste!
Evim mağdurları seslerini duyurmak için eylem yapmaya devam ederken konu bu sefer Meclis gündemine taşındı. Faizsiz tasarruf finansman şirketleri olarak bilinen evim şirketleri hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK tarafından yasal düzenlemeye gidilmişti.
Yapılan düzenleme ile talep edilen şartları yerine getiremeyen bazı şirketler hakkında tasfiye kararı çıkmıştı. Tasfiye edilen şirketlerde birikimi bulunan kişiler para iadesi endişesi yaşarken bu şirketlerin kayyum ataması sonrası yapılacak olan hesaplamalar ile sürecin ilerleyeceği duyurulmuştu.
TASFİYE EDİLEN 21 FAİZSİZ TASARRUF FİNANSMAN KONUT ŞİRKETİ PARA İADESİ YAPACAK MI?
Evim mağdurları her platformda seslerini duyurmaya çalışırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç konuyu meclis gündemine taşıdı. Öztunç tarafından verilen soru önergesinde şu maddelere yer verildi;
- TMSF’nin tasfiyesine karar verilen şirketlerin, BDDK ise devam eden şirketlerin 2020 yılsonu ve 1 Temmuz itibariyle ara bilançolarını ve mali durumlarını şeffaf bir şekilde kamuoyu ile neden paylaşmamaktadır?
- Verilen süre dolmadan (6 6 ay) apar topar firmalar neden tasfiye edilmiştir? Tasfiye edilen şirketlerden şimdiye kadar ne kadar para tahsil edilmiş ve ne kadarıyla mağdur üyelere ödeme yapılmıştır?
- TMSF, tasfiye sürecinin üzerinden aylar geçmesine rağmen neden çalışmasını tamamlayıp mağdurlara bir açıklama yapmamaktadır?
- Faaliyetlerine devam eden Evim firmalarının, yapılan denetimler sonucu 1 Temmuz günü itibariyle Tasarruf Fon Havuzu tutar bilgilerinin kamuoyunu aydınlatmak adına açıklanması düşünülmekte midir?
35 faizsiz tasarruf finansman şirketinden tasfiye edilen 21'inde birikim yapan kişilere alacakları TMSF tarafından yürütülen sürecin sonuda yapılacaktı.