Tatil Yapmak İsteyenlere Kurulan Lüks Villa Tuzağı Vatandaşları Mağdur Ediyor!

Koronavirüs sürecinde Türkiye'de tatil tercihleri lüks otellerden lüks villalara kayınca dolandırıcılar da yöntem değiştirdi.
Tatil Yapmak İsteyenlere Kurulan Lüks Villa Tuzağı Vatandaşları Mağdur Ediyor!

Koronavirüs sürecinde Türkiye'de tatil tercihleri lüks otellerden lüks villalara kayınca dolandırıcılar da yöntem değiştirdi. Tatil yapmak isteyen insanlar internet üzerinde kiralık villa ararken kopya tatil sitelerinin tuzağına düşüyorlar. Lüks villa için kirayı peşin ödeyen vatandaşlar tatil yapacakları zaman verilen adrese gittiklerinde ise ortada villa olmadığını görüyorlar.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de koronavirüs süreci nedeniyle insanların tatil tercihleri değişime uğradı. Lüks otellerde konaklamak yerine daha sakin olabilecek lüks villaları tercih eden vatandaşlar tatil planları kapsamında internet üzerinden konaklayabilecekleri kiralık lüks villa aramaya başladılar. Antalya'da Kaş ve Kalkan bölgesi ise tatilcilerin en çok tercih ettikleri yerler oldu.



TATİLCİLERİ LÜKS VİLLA KİRALAMA VAADİYLE DOLANDIRIYORLAR



Değişen tatil tercihlerini fırsat gören dolandırıcılar tatilcilere büyükbi tuzak kurdular. İbternet üzerinden villa kiralamak isteyen vatandaşlar kopya tatil sitelerine yönlendirilerek uygun fiyata kiralık villa bulmaları sağlandı. Rezervasyon seçeneklerinde ise peşin ödemede yüzde 50'ye varan indirimler yapılması insanları cezbetti ve kiralanan villalar için ödemeler peşin yapıldı.



VERİLEN ADRESTE VİLLA BİLE YOK!



Tatil yapacakları villanın kiralama bedelini ödeyen vatandaşlar tatil zamanında kendilerine verilen adrese gittiklerinde ise dolandırıldıklarını anlıyorlar. Gidilen adreste villa bile olmadığını gören tatilciler mağdur oluyorlar. Polise şikayette bulunan mağdur tatilciler uzun bir araştırma süreci gerektiği için mağduriyetlerini de ortadan kaldıramıyorlar.



KOPYA İNTERNET SİTELERİNE DİKKAT!



Yeni dolandırıcılık yönteminde vatandaşlar villaları güvenilir ve resmi belgeli sitelerden kiraladıklarını söyleseler de olayın aslında o internet sitelerinin konuyla bir alakası olmadığı kısa sürede ortaya çıkıyor. Dolandırıcılar o internet sitelerini kopyalayarak vatandaşların güven duygularını sömürüyorlar. Durumda asıl internet sitelerinin haberi bile olmuyor.



UCUZ VİLLA VAADİNE KANMAYIN!



Antalya'daki emlak sektörü uzmanları vatandaşların dolandırılmamaları için bazı hususlara dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler. 10.000 TL'nin altında kiralama bedeli olan lüks villalara itibar edilmemesini söyleyen uzmanlar peşin ödemeden de kaçınılması gerektiğini ifade ettiler.



Emlak365.com