Tekirdağ Çorlu Otobüs Terminali Ve Aktarma İstasyonu İnşaatının Yüzde 80'i Tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu'nda artık sona yaklaşıldı. Yeni terminal inşaatı hakkında son bilgileri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak verdi.
Tekirdağ Çorlu Otobüs Terminali Ve Aktarma İstasyonu İnşaatının Yüzde 80'i Tamamlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından oldukça önemsenen projelerden birisi olarak gösterilen Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu inşaatında sona gelindiği bildirildi. 2021 yılı içerisinde hizmete açılması beklenen yeni terminalin Trakya Bölgesi'nin en kapsamlı ve en büyük otobüs terminali olacağı bildirildi.

Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şantiyede bulunan yetkililerden teknik bilgiler aldı. İnşaat çalışmalarında gelinen son durum hakkında kamuoyuna bilgilendirmede bulunan Başkan Kadir Albayrak, “Tekirdağ'ın geleceğini planlayarak yatırım programımızı ona göre şekillendirmeye ve başlamış olduğumuz projeleri de söz verilen tarihte tamamlamaya devam ediyoruz. Tekirdağ'ın tüm yatırımlarını yaparken kentsel büyüme ve nüfus artışını dikkate alarak hareket ediyoruz. Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu da bunun en net ve en güzel örneğidir. Tamamlandığında Trakya Bölgesi'nin en büyük ve çeşitli donatılarla örülmüş en kapsamlı otobüs terminali olacaktır.” dedi.

YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI

Yeni otobüs terminali çalışmaları hakkında bilgi vermeye devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu inşaat çalışmalarının yüzde 80'i tamamlanmıştır. Geri kalan kısmı da 2021 yılı içerisinde bitirip vatandaşlarımızın hizmeti açmayı planlıyoruz. Yen terminalimizin halkımıza ve ulaşım sektöründe faaliyet gösteren emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Çorlu Otobüs Terminali Ve Aktarma İstasyonu İnşaatının Yüzde 80'i Tamamlandı

YENİ ÇORLU TERMİNALİNDE HANGİ YAPILAR OLACAK?

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Hıdırağa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanda ve Çevre Yolu'na çok yakın bir konumda inşa edilen Çorlu Otobüs Terminali ve Aktarma İstasyonu 51.084 metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. İnşaat tamamlandığında 17.363 metrekarelik kapalı alana sahip olacak yeni otobüs terminali Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yerleşkeler Terminali olarak iki kısımdan oluşacak. Şehirlerarası Otobüs Terminali kısmında 20 gişe, 40 peron ve 20 otobüs bekleme cebi bulunacak. Çevre Yerleşkeler Otobüs Terminali kısmında ise 10 gişe, danışma, ATM'ler, polis ve zabıta merkezleri, banka, araç kiralama, kargo, PTT, emanet eşya büroları, 9 dükkan, sağlık birimi, mescit, bakım atölyesi, pastane, kuaför, büfeler, teknik hizmet birimleri, 110 araç kapasiteli misafir araç otoparkı, 26 araçlık servis bölümü, 32 araçlık işletme otoparkı ve taksi durağı ile sosyal alanlar olacak.

Emlak365.com