Ters Dubleks Daire Nedir, Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Bir tür ev çeşidi olan ters dubleks dairenin ne demek olduğu merak ediliyor. Hangi daireler ters dubleks dairedir. Ters dubleks dairenin avantajları nelerdir?
Ters Dubleks Daire Nedir, Avantajları Ve Dezavantajları Nelerdir?

Gayrimenbkul sektöründe farklı farklı daire çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi de ters dubleks dairedir. Peki hangi dubleks daireler ters dubleks daire olarak kabul edilmektedir? Dubleks dairelerin ters dubleks daire olarak sınıflandırılması için ne gerekmketedir?

TERS DUBLEKS DAİRE NEDİR?

Normal dubleks dairelere göre daha farklı bir yapıda inşa edilmiş dairelere ters dubleks daire denilmektedir. Ters dubleks dairelerde muhtaf ve salon üst katta yer alır. Alt katta ise yatak odaları ve banyo bulunmaktadır. Bazı insasnlar tarafından pek tercih edilmeyen ters dubleks daireler karanlık bulunabilmektedir. Ancak bunun tamamen tersini düşünenlerin de sayısı az değildir. Ters dubleks dairelerin şık bir şekilde oluşturulduğunu düşünenler ev satın alırken bu yönde tercihlerini belirleyebiliyorlar.

Ters dubleks daireler dubleks dairelere göre rutubet ve ısıtma sorunu yaşamazlar. Isıtılması dubleks dairelere göre çok daha kolaydır. Alt katlar kışın sıcak ve yazın da serin olabilmektedir. Yatak odaları alt katta olduğu için bahçeye çıkışlar da alt kattan yapılabilmektedir. Bu da kullnışlı olması açısında oldukça yararlı olabilmektedir.

TERS DUBLEKS DAİRE SATIN ALMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Ters dubleks daire satın alanlar bu evlerin ısıtıulması konusunda büyük problemlerle karşılaşmazlar. Dolayısıyla büyük ısıtma masrafları olmamaktadır. Hatta normal daireden daha kolay bir şekilde ısıtılabilirler. Dubleks dairelere göre daha uygun fiyatla satılabilirler. Ters dubleks daire fiyatları satın alma sırasında maddi kazanç getirebilir. Yüksek fiyatlarla ev satın alınması sorunu yaşanmayabilir.

Daha sessiz bir ortam sunduğu için ters dubleks daireler tercih edilebilmektedir. Evlerinde istirahat edebilmeyi önemseyenler ters dubleks daire ile bu imkana sahip olabilirler. Giriş katı üst katta olduğu için alt kat çok kullanışlı olarak planlanabilir. Çalışma odası, sinema ve ses sistemi gibi kullanışlı imkanlar elde edilebilir.

TERS DUBLEKS DAİRENİN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Ters dubleks dairelerde alt katlarda rutubet sorunu yaşanabilir. Işıktan mahrum kalan alt katlar hem bunaltıcı hem de karanlık olabilir. İç açıcı bir ev isteyenler için ters dubleks daireler uygun olmayabilir.