THB Hazır Beton Endeksi Kasım 2020 Raporu Yayımlandı! İnşaat Sektöründe Son Durum Ne?

İnşaat sektörünün en önemli verileri arasında yer alan Hazır Beton Endeksi için beklenen Kasım 2020 raporu yayımlandı.
THB Hazır Beton Endeksi Kasım 2020 Raporu Yayımlandı! İnşaat Sektöründe Son Durum Ne?

İnşaat sektörünün en önemli verileri arasında yer alan Hazır Beton Endeksi için beklenen Kasım 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan raporda yükselen konut kredisi faiz oranlarına rağmen inşaat sektöründe çarkların döndüğü görüldü.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından açıklanan ve inşaat sektörünün en önemli öncü verileri arasında gösterilen Hazır Beton Endeksi için beklenen Kasım ayı raporu yayımlandı.

YÜKSELEN KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DURDURAMADI!

Açıklanan rapora göre inşaat sektöründe konut kredisi faiz oranlarında yaşanan yükselişe rağmen çarklar dönmeye devam etti. Kasım ayında da yükselişini sürdüren endeks bu sayede yükselişini 6. aya taşımayı başardı.

Rapor hakkında değerlendirmede bulunan THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık inşaat sektörünün 8 çeyrekte daraldığını belirterek koronavirüs salgınının ilk ekonomik etkilerinin görüldüğü Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yüde 2.7 oranında daralma yaşandığına dikkat çekti. Işık bu oranla inşaat sektörünün diğer sektörlere oranla daha küçük yavaşladığını belirterek 3. çeyrek itibari ile ise ekonomide yaşanan büyümeye paralel olarak inşaat sektörünün de daha iyi bir performans gösterdiğini söyledi.

Işık "3. çeyrekte ekonominin toparlanmasına imkân tanıyan makro konjonktür ile birlikte inşaat sektörü de harekete geçmiştir. Ekim ayının başında açıkladığımız Hazır Beton Endeksi raporumuzda bunu kamuoyu ile paylaştık. İnşaat sektörü açısından öncü gösterge niteliğinde olan Hazır Beton Endeksi inşaat sektörünün 3. Çeyrekteki performansını son çeyrekte de devam ettirdiğini göstermektedir" sözleri ile inşaat sektörünün harekete geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

İnşaat sektörünün istihdamı desteklediğine dikkat çeken Işık inşaat sektörünün sadece büyüme verilerini değil inşaat ve bağlantılı sektörleri de sırtladığını belirterek istihdam rakamının 166 bin kişi artış gösterdiğini söyledi.

Emlak365.com