Ticaret Bakanlığı Tüm Listeyi Açıkladı! İşte Kira Yardımı Alabilecek İş Kolları

Ticaret Bakanlığı işyeri kira desteğinden faydalanacak olan işyerlerinin tam listesini resmi sitesinden ilan etti.
Ticaret Bakanlığı Tüm Listeyi Açıkladı! İşte Kira Yardımı Alabilecek İş Kolları

Ticaret Bakanlığı işyeri kira desteğinden faydalanacak olan işyerlerinin tam listesini resmi sitesinden ilan etti. Bakanlığın listesinde yer alan tüm iş kolları ve destek detayları haberimizde.

Emlak365.com - Ticaret Bakanlığı merakla beklenen kira yardımı detaylarını ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kira yardımının kimlere verileceğini açıklayan Ticaret Bakanlığı şartları da duyurdu. İşte 2021 yılında kira yardımı almak isteyenler için tüm detaylar.

KİRA YARDIMINI HANGİ İŞLETMELER FAYDALANABİLECEK?

Ticaret Bakanlığı resmi sitesiden ilan ettiği duyuruda; pandemi sürecinin olumsuz etkileri kapsamında sağlanacağı bildirilen kira yardımlarının kimlere neden kadr ödeneceğini duyurdu. Bakanlık söz konusu desteğin "3323 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar İle Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Cumhurbaşkanı Karar" kapsamında sağlanacağını bildirdi.

Ödenecek Rakam

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre ; salgından etkilenen kesime aylık 1.000 Türk Lirası olmak üzere toplamda 3.000 Türk Lirası doğrudan gelir desteği ile üç ay boyunca büyükşehirlerde aylık 750 Türk Lirası, diğer illerde aylık 500 Türk Lirası kira desteği verilecek.

DESTEK ALABİLECEK İŞ KOLLARI

Bakanlık listesinde çok sayıda meslek grubu için liste yayımladı. Listede yer alan ana iş kollarından bazıları şunlar;

1. Grup

Kantinciler, kuaförler, berberler, güzellik salonları işletenler, kara yolu ile personel ve öğrenci taşımacılığı yapanlar, çay ocağı, kıraathane, kahvehane, kafe işletenler, kırtasiye perakende ve toptan ticaret işletmeleri, taksi, minibüs, dolmuş, halk otobüsü ile yolcu taşımacılığı yapanlar.

2. Grup

Pazarcılar, pastane, ciğerci, kokoreççi, kebapçı, dönerci, lahmacuncu, pideci, mantıcı, gözlemeci, pizzacı, börekçi ve simitçiler ile oturacak yeri olan "fast food" satış yerleri, çiçekçi.

3. Grup

Otel ve konaklama tesisleri, kamp alanları, bilardo ve oyun salonları, eğlence parkları, sinema, tiyatro dekor ve malzeme kiralama işletmeleri, ayakkabı tamircisi, fotoğrafçı, reklamcı, kreş, çocuk kulüpleri, sürücü kursları, eğitim kursları, spor tesisleri, diş laboratuvarları, havai fişekçiler.

Tüm listeye ulaşmak için tıklayınız

BAŞVURULARIN NE ZAMAN YAPILACAĞI DA AÇIKLANDI?

Kira yardımı başvurularının ne zaman yapılacağına dair de bilgi veren Ticaret Bakanlığı, esnafların başvurularını ocak ayının ilk haftasından itibaren yapmalarının planlandığını duyurdu. "Diğer taraftan, e-devlet üzerinden yapılabilecek destek başvurularına, ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlanması öngörülmektedir." Başvurular e-Devlet kanalı üzerinden elektronik olarak alınacak.