TKGM Zeki Adlı: Web Tapu E Devlet SMS Kaydı İle Tapuda Sahteciliğe Geçit Yok!

Pandemi dönemi ile beraber artan web tapu işlemleri hakkında açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı web tapu işlemleri ve e devlet tapu SMS kaydı sayesinde tapuda dolandırıcılara geçit vermediklerini söyledi.
TKGM Zeki Adlı: Web Tapu E Devlet SMS Kaydı İle Tapuda Sahteciliğe Geçit Yok!

Pandemi dönemi ile beraber artan web tapu işlemleri hakkında açıklamalarda bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı web tapu işlemleri ve e devlet tapu SMS kaydı sayesinde tapuda dolandırıcılara geçit vermediklerini söyledi. Tapuda sahte evrak ve dublör kullanarak satış yapan çetelerin artması üzerine tapusu olan herkese uyarıda bulunan Adlı mutlaka SMS kaydı yapılmasını istedi. Dikkat: tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Web tapu SMS kaydı nası olur, e devlet tapu numarası nereden, nasıl kaydedilir?

Son dönemde sahte evrak ve dublör kullanarak gerçekleştirilmek istenen tapu dolandırıcılığı olaylarının artması üzerine Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı yeni açıklamalarda bulundu.



DOLANDIRICILAR ÖZELLİKLE DE 65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLERİ VE SMS KAYDI OLMAYANLARI HEDEF ALIYOR!



18 Mart tarihi itibari ile hayata geçirilen Web Tapu uygulaması gayrimenkul alım satım işlemlerinde vatandaşa büyük kolaylık sunulurken aynı zamanda vatandaş dolandırıcılara karşı da koruma altına alınmış oluyor. Tapu dolandırıcıları özellikle gurbetçiler, 65 yaş üstü kişiler ve web tapu SMS kaydı oluşturmayan kişileri hedef olarak alarak çeşitli dolandırıcılık girişimlerinde bulunuyor.



Konu hakkında TRT kanalının canlı yayınına katılarak açıklama yapan Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı "Alıcı ve satıcının kimlik bilgileri ve cep telefonu bilgileri bizde var. Bunları her aşamada kontrol ediyoruz ve her aşamada vatandaşın cep telefonu numarasına sistem mesaj gönderiyor.



Dolayısı ile herhangi bir yanlış işlem olursa burada vatandaş anında haberdar oluyor. Web tapu uygulaması üzerinden satış, ipotek ve miras gibi pek çok işlem internetten kolay, hızlı ve güvenilir hizmet sunuluyor. Prosedürler 2 gün içerisinde tamamlanıyor. İşlemler buradan yapıldıktan sonra vatandaş tapu dairesine sadece ıslak imza atmak için gidiyor.



Talep edilirse istenen evrakları da teslim ederek tapu işlemini tamamlamış oluyor" dedi.



3 AYDA 3 MİLYON 377 BİN WEB TAPU İŞLEMİ YAPILDI!



Korana virüs salgını nedeni ile zorunlu hale gelen web tapu işlem sayısı konut satış rakamlarında yaşanan artışa paralel olarak yükseldi. Son 3 aylık zaman dilimi içerisinde web tapu üzerinden yapılan işlem sayısı 3 milyon 377 bin adet olarak açıklandı. Süreçte en fazla işlem Temmuz ayında yapılan 1 milyon 178 bin 848 adet işlem olarak kayıtlara geçti.



E devlet üzerinden web tapu sms kaydı yazarak aratma yaparak kayıt ekranına ulaşabilirsiniz...



Emlak365.com