TMMOB’un İtiraz Ettiği Akademisyen Kanal İstanbul Bilirkişi Heyetinden Çekildi!

Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer almaya devam eden Kanal İstanbul projesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.
TMMOB’un İtiraz Ettiği Akademisyen Kanal İstanbul Bilirkişi Heyetinden Çekildi!

Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer almaya devam eden Kanal İstanbul projesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul projesi bilirkişi heyetinde yer alan bir isim daha çekilme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk olarak 2011 senesinde tanıtımı yapılan, aradan geçen uzun süreye rağmen ihale tarihi kesinleşmeyen, muhalefet ve iktidarı sık sık karşıya getiren Kanal İstanbul projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce isminin açıklanmasını istemeyen bir kişinin çekildiği Kanal İstanbul projesi bilirkişi heyetinden bir akademisyen daha geri çekilme kararı aldı.



TMMOB YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALAR NEDENİ İLE BİLİRKİŞİ OLMASINA KARŞI ÇIKMIŞTI!



İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde görev alan Prof. Dr. Abdullah Karahan yapmış olduğu başvuru ile Kanal İstanbul projesi bilirkişi heyetinden çekilmek istediğini açıkladı. Hatırlanacağı üzere ünlü akademisyen hakkında TMMOB tarafından bilirkişi heyetinde olmasına itiraz edilmiş ve itiraz dilekçesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Araştırma Komisyonuna Kanal İstanbul Projesi ÇED Raporu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada "Gelişmiş ülkelerde gördüğümüz o ihtişamlı projelerin arkasında emsalsiz başarısızlıklar, acı ve gözyaşı vardır. Kanal İstanbul onların yanında çok masumdur ve bu masumiyeti nedeni ile proje ile gurur duyuyorum. ..projeye karşı olanlar, ÇED raporunu gördükten sonra itirazlarının ve kaygılarının yersiz olduğunu anlayarak projeye, destek verebilirler. Aklıselim bunu gerektirir" ifadelerini kullanması eleştirilmişti.



Abdullah Karahan İstanbul 10. İdare Mahkemesi'ne yapmış olduğu başvuruda proje hakkında daha önce yapmış olduğu beyanlar nedeni ile çekilme mecburiyeti doğduğunu belirterek görevden affını istedi.



Emlak365.com