TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesinde Hak Sahiplerine Kira Desteği ya da Ücretsiz Geçici Konut

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projelerine başvuruda bulunacak olan vatandaşlar için en önemli sorunlardan bir tanesi de proje sürecinde ikamet.
TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesinde Hak Sahiplerine Kira Desteği ya da Ücretsiz Geçici Konut

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından sürdürülen kentsel dönüşüm projelerine başvuruda bulunacak olan vatandaşlar için en önemli sorunlardan bir tanesi de proje sürecinde ikamet. TOKİ kapsamda müşterilerine özel haklar sağlamakta olup bu süre boyunca bazı destekler sağlıyor.

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kentsel dönüşüm projeleri her geçen gün daha fazla araştırılıyor.



Özellikle deprem riski bulunan bölgelerde yaşayan ve eski konutlada oturan vatandaşlar tarafından araştırılan kentsel dönüşüm projelerine dair bazı merak edilen konuları haberimizde ele aldık. İşte TOKİ kentsel dönüşüm projelerine dair bilinmesi gerekenler.



TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM, KENTSEL YENİLEME İŞLEMLERİ



TOKİ Başkanlığı tarafından kentsel dönüşüm projeleri; konut seberliği tarafından başlatıldı. Belediyelerle ortak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde kentin sağlıksız alanlarının yeniden kente kazandırılması ile bu alanlarda yaşayan vatandaşların modern yerleşim alanlarında ikamet etmesi amaçlanıyor.



Jeolojik durum, zemin özellikleri, depremsellik, tarihi ve doğal miras gibi teknik verilere bağlı olarak belirlenen alanlarda gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinde esas alınan bir diğer özellik ise arazi değeri yüksek ancak yapılaşma kalitesi düşük alan olması. Bu tür alanlarda kentsel dönüşüm projeleri geliyor.



HAK SAHİPLERİNE KİRA DESTEĞİ



Söz konusu kentsel dönüşüm projeleri kapsamında evini yenileyecek olan vatandaşlara kira desteği sağlanıyor.



Projenin yapım aşamasında ikamet sorunu yaşayabilecek olan vatandaşlara TOKİ Başkanlığı konutların yapımı tamamlanana kadar geçici konut sağlıyor. Bu tür durumda olmayan vatandaşlara ise ya TOKİ ya da Belediyeler tarafından aylık kira desteği ödeniyor.



Emlak365.com