TÜİK İşgücü İstatistikleri, Nisan 2021 Raporu Yayımlandı, inşaat Sektörü İstihdam Verileri Arttı!

TÜİK işsizlik oranı Nisan 2021 rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında işsizlik yüzde 13,9, atıl işgücü yüzde 27,4 olarak gerçekleşti. Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 25,6 olarak gerçekleşirken inşaat sektörü istihdam verileri yükselişini sürdürdü. İnşaat sektörü istihdam oranı ve son işsizlik rakamları haberimizde...
TÜİK İşgücü İstatistikleri, Nisan 2021 Raporu Yayımlandı, inşaat Sektörü İstihdam Verileri Arttı!

Ekonomide yaşanan olumsuzluklardan en fazla etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü istihdam verileri açıklandı Yaımlanan Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK işgücü İstatistikleri, Nisan 2021 Raporu ile inşaat sektöründeki son durumda açıklanmış oldu.

Açıklanan verilere göre Türkiye'de Nisan ayında işsizlik yüzde 13,9; atıl işgücü yüzde 27,4 olarak gerçekleşti. İnşaat sektöründe mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam 9 bin kişi artış gösterdi.

TÜİK İŞSİZLİK ORANI NİSAN 2021! TÜRKİYE'DE İŞSİZ SAYISI KAÇ?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarına göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Nisan ayında bir önceki aya oranla yükseliş gösterdi ve 275 bin kişi artarak 4 milyon 511 bin kişi olarak kayıtlaar geçti. TÜİK Nisan ayı işsizlik oranı ise 0,9 puanlık artış göstererek yüzde 13,9 seviyesine ulaştı.

2021 yılı Nisan ayında istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya oranla düştü ve 193 bin kişi azalarak 28 milyon 56 bin kişi olarak gerçekleşti. TÜİK Nisan ayı verilerine göre ise istihdam oranı ise 0,4 oranıda azalarak yüzde 44,2 bandına çekildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ İSTİHDAM VERİLERİ AÇIKLANDI! NİSAN AYINDA İSTİHDAM ORANI YÜKSELDİ Mİ?

Son dönemde yükselen konut kredisi faiz oranları, demir ve çimento fiyatlarına zam yağmuru ile son derece sıkıntılı bir süreçten geçen inşaat sektöründe istihdam verileri de merak konusu olmuştu. TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı raporuna göre istihdam edilenlerin sayısı bir önceki aya göre inşaat sektöründe ise 9 bin kişi artış gösterirken istihdam edilenlerin yüzde 6,4'ü inşaat sektöründe yer aldı.