TÜİK İşsizlik Rakamları Açıklandı, İnşaat Sektöründe İstihdam Yükseldi

TÜİK İşgücü İstatistikleri, Eylül 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,7 olarak gerçekleşirken inşaat sektöründe istihdam yükseldi.Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan İşgücü İstatistikleri, Eylül 2020 raporuna göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,7 seviyesinde gerçekleşti.İŞSİZLİK ORANI EYLÜL AYINDA DÜŞTÜ! Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz kişi sayısı söz konusu dönemde 2019 yılının Eylül
TÜİK İşsizlik Rakamları Açıklandı, İnşaat Sektöründe İstihdam Yükseldi

TÜİK İşgücü İstatistikleri, Eylül 2020 raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,7 olarak gerçekleşirken inşaat sektöründe istihdam yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan İşgücü İstatistikleri, Eylül 2020 raporuna göre Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 12,7 seviyesinde gerçekleşti.

İŞSİZLİK ORANI EYLÜL AYINDA DÜŞTÜ!

Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz kişi sayısı söz konusu dönemde 2019 yılının Eylül ayına oranla 550 bin kişi azaldı ve 4 milyon 16 bin kişi olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı ise 1,1 puanlık azalış gösterdi ve yüzde 12,7 seviyesinde geriledi. Tarım dışı işsizlik oranı rakamında ise 1,5 puanlık azalış yaşandı ve yüzde 14,9 olarak gerçekleşti.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM ORANI YÜKSELDİ!

Eylül aşı işsizlik rakamlarında inşaat sektörünün de önemli katkısı gerçekleşti. İnşaat sektörü istihdam oranı 2020 yılının Eylül ayında 166 bin kişi artış gösterdi.

Ekonomik faaliyete göre, mevsim etkilerinden arındırılmış istihdam rakamları ise inşaat sektöründe 15 bin kişi artış gösterdi.

İnşaat sektöründe yaşanan artışın en önemli nedeni ise bankalar tarafından başlatılan ucuz kredi destekleri sonrasında artan konut talebi de bu rakamları destekledi. Konut stoku hızla tükenirken inşaat firmalarının yeni konut projelerini raflardan indirmesi gayrimenkul sektörünü hareketlendirirken bu da işsizlik rakamlarına olumlu yansıdı ve inşaat sektörü istihdam oranını yükseltti.

Emlak365.com