TÜİK Konut Satış İstatistikleri Mart 2021 Raporu Yayımlandı! Ev Satışları Sert Düştü

Yükselen kredi faiz oranları sonrasında yakından takip edilen konut satış rakamları TÜİK tarafından açıklandı.
TÜİK Konut Satış İstatistikleri Mart 2021 Raporu Yayımlandı! Ev Satışları Sert Düştü

Yükselen kredi faiz oranları sonrasında yakından takip edilen konut satış rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Ne yazık ki beklendiği gibi yükselen faiz oranları konut satış rakamlarını olumsuz etkiledi ve satılarda ciddi düşüş yaşandı.

TÜİK Konut Satış İstatistikleri, Şubat 2021 raporu verilerine göre Türkiye'de Şubat ayında ülke genelinde Şubat ayında 81 bin 222 adet konut satışı yapıldı.

TÜRKİYE'DE KONUT SATIŞ RAKAMLARI YÜZDE 31,6 ORANINDA AZALDI!

Açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 oranında düşüş göstererek 81 bin 222 adet seviyesine çekildi. Konut satış rakamlarında İstanbul 15 bin 929 konut satışı ve yüzde 19,6 ile en yüksek paya sahip olan birinci il oldu.

EN AZ KONUT SATILAN İLLER HANGİLERİ?

Konut satış rakamlarına göre İstanbul'u 7 bin 757 konut satışı ve yüzde 9,6 pay ile Ankara, 4 bin 659 konut satışı ve yüzde 5,7 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 27 konut ile Bayburt, 31 konut ile Ardahan ve 34 konut ile Tunceli oldu.

TÜİK Konut Satış İstatistikleri Mart 2021 Raporu Yayımlandı! Ev Satışları Sert Düştü

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ, İPOTEKLİ KONUT SATIŞ RAKAMLARI ÇAKILDI!

Açıklanan rapora göre ipotekli konut satış rakamları kredi faiz oranlarının yükselmesi ile büyük bir hızla düştü. ürkiye genelinde Şubat ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %66,5 azalış göstererek 14 bin 669 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 18.1 ile sınırlı kaldı.

Yaşanan düşüşün ardından kamu bankaları tarafından inşaat sektörü ve konut satış rakamlarını desteklemek amacı ile yeni bir destek kredisi kampanyası açıklanıp açıklanmayacağı da merak konusu oldu.