TÜİK TEFE TÜFE Eylül 2020 Enflasyon Rakamları ve Ağustos Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası'nın enflasyon rakamları ile olan mücadelesi tüm hızı ile devam ederken gözler açıklanacak olan son enflasyon rakamlarına çevrildi.
TÜİK TEFE TÜFE Eylül 2020 Enflasyon Rakamları ve Ağustos Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Merkez Bankası'nın enflasyon rakamları ile olan mücadelesi tüm hızı ile devam ederken gözler açıklanacak olan son enflasyon rakamlarına çevrildi. TÜİK tarafından açıklanacak olan Ağustos ayı enflasyon rakamları aynı zamanda milyonlarca kiracı ve ev sahibi için de Eylül ayı resmi kira artışı zam oranı olarak uygulanacak. Peki, enflasyon rakamları ne zaman belli olacak?

Türkiye açıklanacak olan Ağustos ayı enflasyon rakamlarına kilitlendi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından atılan adımlar sonrasında elde edilen sonuçları gösterecek olması açısından Ağustos ayı enflasyon rakamları piyasalar tarafından yakından takip edilyor.



TÜİK TEFE TÜFE AĞUSTOS 2020 ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?



Ülkemizde enflasyon rakamları Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından hesaplanmakta olup her ay takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde ilan edilmektedir.



Bu nedenle Ağustos ayı enflasyon rakamları da Eylül ayının ilk haftası içerisinde açıklanacak olup TÜİK tarafından bir sonraki enflasyon rakamlarının ilan edileceği tarih 3 Eyül 2020 Perşembe olarak duyuruldu.



3 Eylül 2020 Perşembe günü saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK internet sitesi üzerinden merakla beklenen rakamlar ilan edilecek olup Merkez Bankası tarafından yapılan müdahalelerin enflasyon üzerindeki etkileri kamuoyu ile paylaşılacaktır.



EYLÜL AYINDA KİRALARA KAÇ LİRA ZAM GELECEK, EV SAHİPLERİ NE ZAMAN ZAM YAPACAK?



Ev sahipleri kira sözleşmesi üzerinden yazılı aksini gösteren bir hüküm bulunmadığı müddetçe kiracılarına yılda bir kere zam yapma hakkına sahiptir.



Bu zam oranı o ay içerisinde açıklanan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması üzerinden hesaplanmaktadır.



Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından 3 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak olan 12 aylık TÜFE ortalaması Eylül ayında ev sahipleri tarafından kiracılara uygulanacak tavan zam oranı sınırı olarak uygulanacak olup açıklanır açıklanmaz sitemizden kira artışı hesaplama örnekleri ile paylaşılacaktır.



Emlak365.com