TÜİK TEFE TÜFE Eylül 2020 Enflasyon Rakamları ve Ekim Ayı Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon rakamları için geri sayım başladı.
TÜİK TEFE TÜFE Eylül 2020 Enflasyon Rakamları ve Ekim Ayı Kira Artışı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanacak olan Eylül ayı enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Açıklanacak olan rakamlar aynı zamanda milyonlarca kiracı ve ev sahibi için uygulanacak olan resmi kira artış oranı açısından da büyük önem taşıyor ve yakından takip ediliyor. Peki, Eylül 2020 enflasyon tahmini ne zaman açıklanacak, eylül enflasyon oranı ve Ekim ayı resmi kira artışı zam oranı ne zaman belli olacak?

Milyonlarca vatandaş için büyük önem taşıyan Eylül ayı enflasyon rakamları için geri sayım başladı.



Memur ve emekli maaşları için enflasyon farkı zammı hesaplaması için büyük önem taşıyan rakamlar aynı zamanda Ekim ayı resmi kira artış oranı olarak kullanılacak olması nedeni lie büyük önem taşıyor.



EYLÜL ENFLASYON 2020 RAKAMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



2020 yılının Eylül ayı enflasyon rakamları her zaman olduğu gibi ayın sona ermesinin ardından takip eden bir sonraki ayın ilk haftası içerisinde açıklanacak.



Bu nedenle söz konusu rakam 5 Ekim 2020 Pazartesi günü ilan edilecek. 5 Ekim 2020 Pazartesi günü saat 10:00'u gösterdiği anda merak edilen enflasyon rakamları TÜİK'in resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.



Rakamlar açıklanır açıklanmaz sitemiz üzerinden mobil uygulamalarımız üzerinden takipçilerimize anlık olarak iletilecek olup bildirim almak isterseniz;



Android uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ



EKİM 2020 RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?



5 Ekim Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon rakamları arasında yer alan 12 aylık enflasyon oranı aynı zamanda kiracılar için ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek zam oranı sınırı olarak kullanılacak.



Yani ev sahibi kiracısına bu rakamın üzerinde bir zam yapamayacak.



Emlak365.com