Turizm Bölgelerinde Kaçak Yapı Seferberliği! Muğla'da 8 Bin 178 Yapıya Kaçak Yapı Kayıt Belgesi Alınmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın titizlikle yürüttüğü çalışmalardan olan kaçak yapılarla mücadele konusuna ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Turizm Bölgelerinde Kaçak Yapı Seferberliği! Muğla'da 8 Bin 178 Yapıya Kaçak Yapı Kayıt Belgesi Alınmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın titizlikle yürüttüğü çalışmalardan olan kaçak yapılarla mücadele konusuna ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlığın son çalışmalarında sadece Muğla'da 8 bin 178 yapıya kaçak yapı kayıt belgesi alındığı ortaya çıktı.

Çevre ve Şehirclik Bakanlığı yurt genelinde devam ettiği kaçak yapılarla mücadele sürecine hız kesmeden devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından takip ettiği kaçak yapı çalışmalarında turizm bölgelerinde dair bazı detaylar ortaya çıktı.



TURİZM BÖLGELERİNDE KAÇAK YAPI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR



Çevre ve Şehirclik Bakanlığı'nın ilgili kurumları üzerinden devam eden çalışmalara dair son yapılan açıklamalarda Muğla'da tespit edilen yapılara ilişkin bilgi verildi. Muğla'nın kent merkezinin yanında urizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi ilçelerinde çok sayıda kaçak yapı tespit edildiği öğrenildi.



Bu çalışmalara ve elde edilen sonuçlar ilişkin ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil açıklamalarda bulundu. Ömür Özdil konuşmasında yapı kayıt verilerine dair "Muğla'da 201 bin 520 yapı kayıt belgesi alınmış durumda. Bunlardan 8 bin 178 yapının mevzuata aykırı olarak inşa edildiği, yapı kayıt belgesi alındığı tespit edildi. Değerlendirme Komisyonunca, 3 bin 250 yapı için alınan yapı kayıt iptaline karar verildi. Yapı kayıt belgesi iptal edilen 505 yapı, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve sit alanında yer alıyor." bilgisini verdi.



Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil konuşmasında ayrıca yapı kayıt belgesi iptal edilen yapıların hukuki süreciyle birlikte yasal işlemleri tamamlanarak, yıkımı için tüm çalışmaların tamamladığını da sözlerine ekledi.



Özdil bakanlığın çalışmaları sonucunda 2019 ile 2020 yılları arasında Bodrum'da 454, Menteşe'de 31, Marmaris'te 5, Datça'da 8, Fethiye'de 1 ve Milas'ta 40 kaçak yapının yıkım işlemlerinin gerçekleştiğini ifade etti.



Emlak365.com