Türk Mühendis ve İşçilerin Gurur Projesi Yusufeli Barajı Son Durum: Gövde İnşaatı Bitiyor!

Yüzde yüz yerli kaynaklar kullanılarak Türk mühendisler ve işçiler tarafından inşa edilmesi neden ile Türkiye'nin gurur projesi olarak gösterilen Yusufeli Barajı projesinde adım adım sona geliniyor. Tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek Avrupa'nın ise 3. en yüksek barajı olarak Yusufeli Baraj inşaatı tüm hızı ile devam ediyor. Yusufeli Barajı nerede, son durum ne, açıldı mı?
Türk Mühendis ve İşçilerin Gurur Projesi Yusufeli Barajı Son Durum: Gövde İnşaatı Bitiyor!

Tamamlandığında 275 metre gövde yüksekliğiyle çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Avrupa'nın 3. Türkiye'nin ise en yüksek barajı unvanını ele geçirecek olan Yusufeli Barajı projesinde inşaat çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor.

Şantiyede çalışan tüm mühendis ve işçilerin Türk olması, tamamen yerli kaynaklar kullanılması nedeni ile gurur projesi olarak yakından takip edilen projenin gövde inşaatında bugüne kadar 4 milyon metreküp beton kullanıldı.

TAMAMEN MİLLİ SERMAYE VE TÜRK MÜHENDİSLER TARAFINDAN ÜRETİLİYOR!

Yusufeli Baraj inşaatı tüm hızı ile yükselmeye devam ederken bugüne kadar 4 milyon metreküp betonun dökümünün tamamlandığı gövde inşaatında sona gelindi. İnşaat şantiyesinde şu anda Türk mühendisler ve işçiler baraj kretinde tamamlama işlemlerine devam ederken gövde inşaatında sona gelindiği duyuruldu.

YUSUFELİ BARAJI NEREDE, SON DURUM NE?

Şantiyede koronavirüs salgınına rağmen tüm tedbirler alınarak çalışmalar aksatılmadan devam ederken gövde inşaatında sona gelindği açıklandı. Projede enjeksiyon çalışmaları, mansap çalışmaları, elektromekanik teçhizat işleri, tünelli dolu savakların giriş çıkış imalatları ise tüm hızı ile sürüyor.

Adını aldığı Yusufeli ilçesinde inşa edilen baraj Artvin il sınırları içerisinde yer alıyor ve Çoruh Nehri üzerine inşa ediliyor. 26 Şubat 2013 yılında temeli atılan projenin ilk olarak bu senenin Aralık ayı itibari ile su tutmaya başlaması bekleniyor. Proje tamamlandığında ve tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında yıllık ortalama 1 milyar 888 milyon kilovatsaat enerji üretirken ülke ekonomisine de 1,65 milyarlık katkı sağlayacak.