Türk Müteahhitlik Sektörü 128 Farklı Ülkede 418 Milyar Dolarlık Proje Üstlendi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan inşaat sektörünün yurt dışında üstlendiği proje ve ülke sayısı ile toplam proje tutarını açıkladı.
Türk Müteahhitlik Sektörü 128 Farklı Ülkede 418 Milyar Dolarlık Proje Üstlendi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan inşaat sektörünün yurt dışında üstlendiği proje ve ülke sayısı ile toplam proje tutarını açıkladı. Türk müteahhitlerin başarısı bir kere daha gururlandırdı. Detaylar haberimizde...

İnşaat sektörü büyük bir hızla büyümeye devam ederken özellikle de Türk müteahhitlerin yurt dışındaki başarısı bir kere daha gururlandırdı. Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan müteahhitlik sektörünün bugün itibari ile 128 farklı ülkede toplam değeri 418.7 milyar dolara ulaşan 10 bin 525 proje gerçekleştirdiğini söyledi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Genel Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen "2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"na katılan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan önemli açıklamalarda bulundu. Bugüne kadar farklı kıtalarda yer alan 128 ülkede Türk müteahhitlerin küresel çapta büyük başarılara imza attığını belirten Bakan Pekcan 2021 yılında daha yüksek başarılara imza atmak için çalışacaklarını dile getirdi.



TÜRK MÜTEAHHİTLER EN ÇOK RUSYA'DA FAALİYET GÖSTERDİ



2020 yılında yaşanan koronavirüs salgınına rağmen Türk inşaat sektörünün büyük bir başarı gösterdiğini belirten Bakan Pekcan "Yıl sonunda üstlenilmiş olan yeni projelerin bilgilerinin de eklenmesiyle, 2020 yılını 15 milyar doları aşan bir büyüklükle kapatmış olacağımızı öngörüyoruz.



Bu büyüklüğün, dünya ekonomik ve siyasi konjonktüründe yaşanan birçok olumsuz gelişmenin yanı sıra 2020 yılı Mart ayı itibarıyla Kovid-19 salgınının küresel ölçekte yaşattığı daraltıcı etkilere bağlı olarak tüm ülkelerin kısa vadeli yatırım politikalarını ertelemesine rağmen elde edilmiş önemli ve takdire şayan bir başarı olduğunu düşünüyoruz" diyerek 2021 yılında daha iyi bir performans göstereceklerini dile getirdi.



Türk müteahhitler 2020 yılında en çok Rusya'da proje üstlenirken bu projelerin toplam tutarı 4.6 milyar dolar olarak açıklandı.Türk müteahhitler dünya genelinde 128 ülkede iş yaparak büyük bir başarıya imza attılar.



Emlak365.com